Peter Prevc ostaja v odlični formi, po poškodbi se je vrnil slovenski šampion

Smučarski skoki 8. Mar 202418:03 0 komentarjev
Peter Prevc
Foto: Guliverimage

S kvalifikacijami se je na slovitem Holmenkollnu nad Oslom začela norveška turneja Raw Air. Na sobotno tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalcev se je uvrstilo vseh pet Slovencev, najboljši pa je bil Peter Prevc na četrtem mestu. Vodstvo na turneji je z zmago v kvalifikacijah prevzel Avstrijec Daniel Huber.

Za Huberjem, ki je skočil 134,5 m, sta se zvrstila domačina Johann Andre Forfang in Marius Lindvik. Prevc je na četrtem mestu za zmagovalcem kvalifikacij zaostal 7,9 točke po 132 m dolgem skoku.

Timi Zajc je na koncu zasedel 12. mesto, Lovro Kos pa 23. Ob vrnitvi na skakalnice po mesecu dni in pol je 30. mesto zasedel Anže Lanišek. Domnu Prevcu se je skok nekoliko ponesrečil, bil je 45.

Na sedmi turneji surovega zraka bodo tekmovalci na Holmenkollnu, v Trondheimu in Vikersundu do naslednje nedelje opravili še 15 serij, ki bodo poleg današnje štele za končni seštevek.

Izidi kvalifikacij:

Ob 20. uri bodo na Holmenkollnu še ženske kvalifikacije, ki bodo prav tako štele v skupni seštevek turneje. To je lani dobila slovenska predstavnica Ema Klinec.

Ob njej slovensko žensko reprezentanco na Norveškem sestavljajo še Nika Prevc, Nika Križnar, Katra Komar in Taja Bodlaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!