Jonas Vingegaard: Rad bi videl, da zmaga Sepp Kuss

Kolesarstvo 13. Sep 202319:20 0 komentarjev
Sepp Kuss in Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Čeprav je Jonas Vingegaard v zadnjih kilometrih 17. etape na vzponu na Angliru pobegnil vodilnemu na dirki po Španiji in moštvenemu kolegu Seppu Kussu in mu je do rdeče majice zmanjkalo osem sekund, je danski kolesar po etapi dejal, da si želi, da bi Američan zmagal v skupnem seštevku.

Vingegaard se je na najbolj strmem delu vzpona odpeljal skupaj z moštvenim kolegom Primožem Rogličem, medtem ko Kuss slaba dva kilometra pred ciljem ni mogel slediti njunemu tempu. Dokler se ni Kussu pridružil Španec Mikel Landa in pomagal zmanjšati zaostanek, se je zdelo, da bo Danec prevzel vodstvo dirke od svojega moštvenega kolega.

Vendar se je Američan zbral, nato pa napadel Lando in končal na tretjem mestu, na cilju dobil še bonifikacije štirih sekund in tako ohranil vodstvo na dirki, kar je bila še ena trojna etapna zmaga za ekipo Jumbo-Visma. Trojica še vedno zaseda tudi prva tri mesta v skupni razvrstitvi.

Vingegaard je v 15. etapi, ko je napadel za zmago, Kussu pobral minuto in 15 sekund, v 16. etapi pa še dodatnih 25 sekund, vendar si želi, da bi Američan zmagal v skupnem seštevku.

“Današnja etapna zmaga je bila naš glavni cilj, da ohranimo položaj 1-2-3 v skupnem seštevku,” je po etapi dejal Vingegaard.

“Vse je potekalo tako, kot smo si želeli. Mislim, da smo lahko z vsem zadovoljni. Če sem iskren, sem še vedno vesel, da je Sepp v majici vodilnega.

“Če sem iskren, pravzaprav upam, da bo obdržal majico. Zelo rad bi videl, da bi Sepp zmagal na letošnji Vuelti,” je povedal Danec.

Primož Roglič
Foto: Profimedia

Roglič: Na vzponu si povemo, kdo je prvi in kdo drugi

Roglič ni le zmagal v etapi, temveč si je utrdil tudi položaj na končnih stopničkah, saj se je od naslednjega najboljšega Juana Ayusa (UAE Team Emirates) še dodatno oddaljil za skoraj tri minute.

“Pustil sem (Bahrain, op.), dokler nisem začutil, da tempo malce pada, sem rekel: ‘Okej, grem na to in vozim svoj tempo’.”

Roglič se je po cilju pogovarjal s Kussom in zdelo se je, da Američan nima nobenih slabih občutkov zaradi nastale situacije.

“Pravkar sem govoril z njim in občutek je čuden,” je dejal Roglič. “Na tako strmem vzponu vsi vozijo kar se da hitro, potem pa vidimo, kajne?”

Griescha Niermann. Foto: Guliverimage

Kdo bo nosil rdečo majico v Madridu?

Športni direktor Jumbo-Visma Grischa Niermann je bil zadovoljen, da je ekipa odbila vse izzive kolesarjev, kot sta Remco Evenepoel (Soudal-Quickstep) in Marc Soler (UAE Team Emirates).

“Mislim, da je ekipa še enkrat odlično rešila nalogo. Na koncu se je pokazalo, da imamo očitno tri najmočnejše kolesarje na dirki,” je za Eurosport povedal Niermann.

Na vprašanje, ali je vedel, da so se moštveni kolegi oddaljili od Kussa, je Niermann pojasnil: “Seppa nismo slišali in ničesar nismo videli. Na začetku tedna smo se dogovorili, da se vsi trije še vedno potegujejo za zmago.

“Mislim, da bi vsi radi imeli Seppa v vodstvu – še vedno je v vodstvu, vendar si želijo tudi zmagati v etapi in dogovorili smo se, da si lahko vsi prizadevajo za to. To se je tudi zgodilo in zelo, zelo dobro delo in lepa zmaga za Primoža.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!