Legendarni Kolumbijec cilja na dvojček Giro-Vuelta

Kolesarstvo 21. Dec 202317:12 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Kolumbijski kolesarski as Nairo Quintana (Movistar) bo prihodnjo sezono dirkal tako na italijanski kot španski pentlji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Triintridesetletni Kolumbijec v sezoni 2023 ni dirkal, potem ko ni dobil ekipe po diskvalifikaciji s Toura 2022 zaradi uporabe tramadola.

Priljubljeni Kolumbijec je danes na predstavitvi Movistarja, ki mu je za leto 2024 ponudil vrnitev v eno od moštev svetovne serije, predstavil cilje za prihajajočo sezono.

Predvidoma bo nastopil tako na Giru kot Vuelti, obe dirki je v karieri že dobil, in sicer na italijanskih cestah 2014 ter na španskih dve leti kasneje. Na Touru je bil drugi tako leta 2013 kot 2015.

Na Giru 2024 bo Quintana v vlogi kapetana Movistarja skupaj z rojakom Einerjem Rubiom, na Vuelti pa skupaj s Špancem Enricom Masom, je še sporočila španska zasedba. Zanjo je kolumbijski veteran že dirkal med letoma 2012 in 2019, ko je dosegel največje uspehe v karieri.

Quintana je nato odšel k francoski ekipi Arkea Samsic. Lani je na Touru zasedel šesto mesto v skupnem seštevku, a so ga kasneje diskvalificirali, potem ko so mu med dirko dokazali uporabo protibolečinskega zdravila tramadola.

Po pravilih Mednarodne kolesarske zveze (Uci) je uporaba tramadola od leta 2019 predstavljala kršitev zdravniških pravil Ucija, ni pa bila dopinški prekršek. Od leta 2024 bo tramadol tudi na seznamu prepovedanih poživil Svetovne protidopinške agencije Wada.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!