“Ležeči policaj” v zadnjih metrih poskrbel za grozljiv padec

Kolesarstvo 3. Avg 202219:33 > 19:39 2 komentarja
David Dekker je spregledal "ležečega policaja" in pri veliki hitrosti poskrbel za množičen padec. Foto: Zajem zaslona

Zaključek 2. etape dirke po Burgosu je zaznamoval množičen padec glavnine. Zakrivil ga je "ležeči policaj" (op. p. ovira za umirjanje promet), ki je na hrbet izstrelil kolesarja Jumbo Visme Davida Dekkerja, preko njega pa so kot domine padli še ostali kolesarji.

“Glede na to, kaj se je zgodilo, sem v redu. Kot kaže so kosti cele, če odštejem mojo moralo,” se je po padcu prek družbenih omrežjih javil nizozemski kolesar.

“Ležečega policaja nisem videl. Pri visoki hitrosti pri spustu sem povsem izgubil oblast. Resnično upam, da so vsi v redu in da se bo kmalu pozdravili. Hvala vsem za sporočila,” je še dodal Dekker.

Najhuje naj bi jo skupila Italijan Davide Ballerini in Španec David Gonzalez, ki sta morala poiskati pomoč v bolnišnici, razsežnost njunih poškodb zaenkrat niso znane.

Trojna zmaga Jumbo Visme

Na tleh se je znašlo okoli 50 kilometrov, padcu so ušli le Timo Roosen, Edoardo Affini in Chris Harper (vsi Jumbo Visma), ki so se sprehodili do trojne zmage.

Po dveh etapah sicer vodi Kolumbijec Santiago Buitrago, tekmovalec Bahrain-Victoriousa, njegov moštveni kolega Matevž Govekar, po letih in stažu najmlajši slovenski kolesar v ekipah najvišje ravni, je z zaostankom sedmih minut in 44 sekund točno na 100. mestu.