Matevž Govekar do velikega uspeha v Turčiji

Kolesarstvo 9. Feb 202417:40 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Matevž Govekar, slovenski kolesar Bahrain-Victoriousa, je na dirki po Antalyi dosegel enega svojih največjih uspehov v karieri. V sprintu večje skupine je v drugi etapi dirke prve kategorije premagal vse konkurente, še najbolj sta se približala Belgijec Kenneth van Rooy in Italijan Giovanni Lonardi, oba predstavnika kontinentalnih ekip.

V prvi etapi, ki jo je prav tako odločil sprint 23-letnega Slovenca ni bilo v ospredju, se je pa z zmago v drugi prebil na drugo mesto skupnega seštevka, pred njim je z istim časom le Lonardi.

Za Govekarja je to druga profesionalna zmaga v karieri, prvo je leta 2022 na dirki po Burgosu, ki je sicer višje ravni kot dirka po Antalyi.

“Navdušen sem nad to zmago. Ta etapa je bila načrtovana, saj sem vedel, da mi zaradi dolgega in težkega vzpona sredi etape zelo ustreza. Ekipa je delala dobro; bili smo potrpežljivi in čakali na napade. V sprintu sem se potrudil po svojih najboljših močeh in zelo sem vesel, da mi je uspelo končati to etapo,” je povedal Govekar.

V Turčiji nastopajo tudi kolesarji Adrie Mobila, v drugi etapi po 140 kilometrih prav nobenemu ni uspelo na cilj priti v prvi skupini 49 kolesarjev.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!