Mezgec še podaljšal zvestobo Avstralcem

Kolesarstvo 17. Avg 202213:24 > 13:35 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Slovenski kolesar Luka Mezgec je z moštvom BikeExchange-Jayco podaljšal sodelovanje še za dve leti, je danes na svoji spletni strani sporočila avstralska ekipa, katere član je 34-letnik že sedem let.

“S prihodom Dylana Groenewegena v ekipo sem se znašel v precej bolj jasni vlogi. Pomagati enemu izmed najboljših sprinterjev na svetu je hkrati užitek in odgovornost, kar mi je všeč,” je ob podaljšanju pogodbe dejal Luka Mezgec.

“Po sedmih letih sodelovanja z GreenEDGE družino se počutim kot doma ter neverjetno je videti vso pozitivno energijo in predanost vsakega posameznika v ekipi. Delati s sprinterskim vlakom v tej sezoni je povsem drugače kot v preteklosti. To mi predstavlja velik izziv, saj so načrti za sprint danes veliko bolj kompleksni kot včasih. A izzive obožujem, in ravno to je eden glavnih razlogov, da ostajam v tem moštvu,” je dodal 34-letni Kranjčan.

Na klubski spletni strani so zapisali, da se je Slovenec neštetokrat izkazal kot ‘lead-out’ v sprintih, s svojimi izkušnjami in znanjem pa bo odigral ključno vlogo pri nadaljnjem izboljševanju ekipe.

“Luka je eden najzanesljivejših kolesarjev v naši ekipi in zelo smo veseli, da bo z nami še dve sezoni. Zelo je motiviran in je pomemben del naše prihodnje vizije pri razvoju sprinterske ekipe. Z znanjem in izkušnjami, ki jih je nabral v zadnjih sedmih letih pri nas, in tudi prejšnjimi uspehi, ostaja eden ključnih in najbolj cenjenih kolesarjev v moštvu. Je tudi kolesar, od katerega se mlada generacija lahko veliko nauči,” je dejal direktor ekipe Brent Copeland.

Mezgec je tako še šesti od osmih kolesarjev, ki ima že zagotovljeno mesto v svetovni seriji v prihodnji sezoni. Ob Tadeju Pogačarju, Domnu Novaku (oba UAE Emirates), Mateju Mohoriču, Matevžu Govekarju (oba Bahrain Victorious) in Primožu Rogliču (Jumbo Visma) je neznano le še, kje bosta karieri nadaljevala Jan Tratnik in Jan Polanc. Več si lahko preberete tukaj. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!