Množičen sprejem za kralja makadamskih cest (VIDEO)

Kolesarstvo 13. Okt 202322:25 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Kolesar ekipe Bahrain Victorious Matej Mohorič je v nedeljo postal svetovni prvak v "makadamkanju", torej vožnji po makadamskih cestah. Danes so mu v domačem kraju pripravili topel sprejem.

Mohorič je sicer doma iz Podblice pri Kranju, večino časa preživi v Monaku, a so mu sprejem pripravili v Šenčurju, kjer živijo njegova srčna izbranka in otroka. Danes so ga za nagrado ob velikem uspehu po lokalnih cestah popeljali kar s konjsko vprego.

“Imajo me za svojega, četudi ne živim tukaj. Sem pa v kraju odraščal in imam nanj lepe spomine,” je po zares toplem sprejemu v občini Šenčur pri lokalnem kolesarskem društvu povedal svetovni prvak. “Srce in dušo ste mi ogreli. Hvala za tako lep sprejem, sem ponosen na to, da sem Slovenec in s ponosom nosim naslov svetovnega prvaka na makadamu,” je na družbenem omrežju X zapisal Gorenjec. Član Bahrain-Victoriousa je na 169 kilometrov dolgi trasi v italijanskem Venetu zmagal za 43 sekund pred Florianom Vermeerschom.

Mohorič se je odlepil od skupine šestih ubežnikov in zadnjih 15 kilometrov napadel sam, s polminutno prednostjo. Kljub padcu 3 kilometre pred ciljem, je v cilj prišel osamljen. SP v “makadamkanju” je letos potekalo drugič. Lani se je zmage v Venetu razveselil Gianni Veermersch.

Prihodnje leto bo najboljše mojstre makadama gostila Belgija (Flandrija).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!