Mladi Poljak od Mohoriča k novi Rogličevi ekipi

Kolesarstvo 13. Okt 202315:23 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Kolesarska ekipa Bora Hansgrohe po prihodu Primoža Rogliča še naprej krepi svoje moštvo za sezono 2024. Sotekmovalec slovenskega asa bo v novem letu tudi Poljak Filip Maciejuk, ki je doslej nastopal ob boku Mateju Mohoriču pri ekipi Bahrain Victorious.

Maciejuka ima iz letošnje sezone večina kolesarskih navdušencev v slabem spominu.

Na dirki po Flandriji je 24-letnik namreč skušal po brezpotju prehiteti kolesarje in priti na čelo glavnine, pri tem pa izgubil nadzor nad kolesom, ostro zavil desno v glavnino ter poskrbel za padec vsaj 40 kolesarjev. Bora Hansgrohe je z njim podpisala profesionalno pogodbo, pridružil se bo ekipi za mednarodne nastope. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, gre za vsestranskega kolesarja.

“V mlajših kategorijah je Maciejuk pokazal predvsem zmožnost dobrega nastopanja na kronometrih, v norveškem Bergnu je leta 2017 na mladinskem SP osvojil bronasto kolajno in se dvakrat okitil z naslovom državnega poljskega prvaka v dirki na čas. Odkar nastopa v svetovni seriji kolesarstva, se je prav tako izkazal kot zanesljivi pomočnik na enodnevnih dirkah in enotedenskih preiizkušnjah,” so zapisali pri nemški ekipi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!