Mohorič zadržal drugo mesto v skupnem seštevku

Kolesarstvo 2. Feb 202416:44 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: profimedia

Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Valencii od San Vicente del Raspeiga do Orihuele (161,3 km). Edini slovenski predstavnik Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) po zmagi v četrtek tokrat ni bil v ospredju, a je obdržal drugo mesto v skupnem seštevku.

Pričakovati je bilo, da bodo v najbolj ravninski etapi na dirki za zmago obračunali sprinterji, a so v zadnjem delu počasi lovili ubežnike. Te je ustavil šele veter v prsi v zadnjih nekaj kilometrih, glavnina pa jih je ujela 1,5 km pred ciljem.

Za etapno zmago so posledično le obračunali najhitrejši kolesarji na dirki, je pa zaradi padca v glavnini prišlo do formiranja več skupin. Brez težav je iz prve od teh slavil nekdanji Mohoričev moštveni kolega pri Bahrain-Victoriousu, Jonathan Milan, ki je prvič zmagal v dresu nove ekipe Lidl-Trek, skupno pa šestič v karieri.

Drugi je ciljno črto prečkal Belgijec Arne Marit (Intermarche-Wanty), tretji je bil še en Italijan Giovanni Lonardi (Polti Kometa).

V skupnem seštevku na prvih dveh mestih ni prišlo do sprememb. Prvi je še naprej zmagovalec prve etape, Alessandro Tonelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane). Drugi je 29-letni Mohorič, sicer zmagovalec druge etape, ki zaostaja 1:08 minute.

V soboto bo na sporedu kraljevska predzadnja etapa od Teulada-Moraire do Vall d’Eba (175,2 km) s 3600 višinskimi metri. V zadnjih 23 km bodo morali kolesarji premagati nekaj zahtevnih vzponov, najtežji bo prvi do Alto del Miserata (5,7 km/9,3 %).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!