Nad Pogačarja z ekipo, ne pa z napadi “ena na ena”

Kolesarstvo 19. Jun 202211:04
Foto: Guliverimage

Primož Roglič in ekipa Jumbo-Visma je pred težko nalogo na letošnjem Touru, a glavna strategija je, da Tadeja Pogačarja ne napadajo "ena na ena."

“Naša glavna moč je v številkah. Tadeja Pogačarja moramo napasti kot ekipa,” pred Tourom trdijo pri ekipi Jumbo-Visma, ki bo na francosko pentljo poslala izjemno močno ekipo na čelu z dvojcem Roglič – Vingegaard. Slednji se je po odstopu 32-letnega slovenskega šampiona na lanski Dirki po Franciji izkazal z izjemnimi vožnjami in končnim drugim mestom na Elizejskih poljanah.

“Pogačar je favorit za zmago na Touru. Čeprav smo bili na Dirki po Dofineji izjemno močni, to športnika kot je Pogačar ne skrbi,” je dodal direktor ekipe Mathieu Heijboer za kolesarski časnik VeloNews.

“Pogačarja ne smemo napadati ena na ena, naša moč je v izjemni ekipi,” še zatrjujejo Nizozemci. Na Touru se bodo Slovencu in Dancu najverjetneje pridružili Sepp Kuss, Rohan Dennis in Steven Kruijswijk, ki bodo nudili podporo predvsem v gorskih etapah, manjkal ne bo niti Wout Van Aert. “Osredotočiti se moramo predvsem na to, kar lahko naredi naša ekipa, ne pa na Tadeja. Moramo biti samozavestni in verjeti v naše zmožnosti ter iskati svoje priložnosti.”

Tudi Pogačar pa ni tako brezskrben kot se zdi. Dejal je namreč, da ga prvi teden Toura precej straši. “Velika verjetnost slabega vremena in močnih vetrov me skrbi. Toura v prvem tednu ne moreš zmagati, lahko pa ga izgubiš. Potreboval bom dobro ekipo ob sebi,” je povedal branilec rumene majice in trenutno vodilni kolesar Dirke po Sloveniji, ki se danes zaključuje v Novem mestu.

Komentari

Vaš komentar