Toni Vodišek v Francijo po ponovitev uspeha iz leta 2022

Drugi športi 14. Maj 202416:18 0 komentarjev
Toni Vodišek
Foto: Uroš Skaza

V francoskem Hyeresu se začenja svetovno prvenstvo v formuli kite, na katerem bo novo odličje napadal Slovenec Toni Vodišek. Lanski dosežek, srebrna medalja, obeta dober začetek pred letošnjim tekmovanjem, ki je hkrati pomemben preizkus pred poletnimi olimpijskimi igrami.

V Hyeresu se bo v moški konkurenci pomerilo 79 tekmovalcev iz 32 držav, pri čemer se Vodišek zaveda močne konkurence in se zavezuje k odpravljanju napak, ki so se pojavile v tej sezoni. Priznava, da bo pot do zmage zahtevna, vendar verjame v svoje sposobnosti.

“Pričakujem, da bom na svetovnem prvenstvu odpravil napake, ki sem jih počel v letošnji sezoni. Le tako bom lahko napadel zmago. Konkurenca tu je izjemna, celo večja, kot bo na olimpijskih igrah. Tako da pričakujem, da bo zmagal tisti, ki bo znal čim bolje odpraviti napake in se soočiti z izzivi, ki jih prinaša to morje,” pred začetkom prvih uvodnih regat poudarja Vodišek.

Mesec dni pred prvenstvom je 23-letni Koprčan preživel v Hyeresu, kjer je intenzivno treniral na istih vodah, kjer ga sedaj čaka prvenstvo. Pomembno je tudi dejstvo, da je Marseille, olimpijsko prizorišče, le uro stran od Hyeresa, kar mu omogoča, da se bolje seznani z morjem in pogoji, s katerimi se bo soočil na olimpijskih igrah.

Vodišek je bil uspešen na prejšnjih svetovnih prvenstvih (leta 2022 je postal svetovni prvak), kar ga uvršča med favorite tudi tokrat, ko se bo ponovno pomeril s Singapurcem Maximilianom Maederjem, branilcem lanskega naslova.

“Veseli me, da imamo to možnost trenirati in tekmovati le eno uro stran, kjer bomo čez tri mesece tekmovali na olimpijskih igrah. Tako tekma za svetovni pokal kot tudi zdaj svetovno prvenstvo sta odlični preizkušnji in na nek način služita kot priprave na olimpijado. Gremo skupaj naprej in ponosno zastopam barve Slovenije,” je sklenil Koprčan.

Za uvod sedmo mesto

Aktualni svetovni podprvak je na svetovnem prvenstvu razreda formula kite v francoskem Hyeresu prvi dan regate končal na četrtem, tretjem in dveh drugih mestih v skupini, po prvem dnevu je skupno sedmi, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Prvi regatni dan SP v Hyeresu je jadralce izzval z zahtevnimi vremenskimi razmerami. Veter je bil nestanoviten, tako po smeri kot po moči, v sunkih je dosegal do 25 vozlov. Tako ženska kot moška flota sta odjadrali prve štiri plove.

Vodi aktualni svetovni prvak Singapurec Max Maeder, drugi je Brazilec Bruno Lobo, tretji pa Hrvat Martin Dolenc.

Marina Vodišek je današnje prve štiri plove končala na 13. in 21. mestu v skupini, v dveh plovih pa ostala brez uvrstitve. Prvi dan je končala na 42. mestu

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!