Nizozemec pripravljen na vlogo ‘varnostnika’ Primoža Rogliča

Kolesarstvo 16. Jan 202419:00 0 komentarjev
Danny van Poppel
Foto: Profimedia

Eden od osmerice kolesarjev, ki so v ekipi Bore Hansgrohe prevideni za nastop na letošnji dirki po Franciji, je tudi Danny van Poppel. Nizozemec se zaradi prihoda Primoža Rogliča zaveda, da ga na Touru čaka težka naloga, a je na izziv pripravljen.

Bora Hansgrohe je po prihodu Primoža Rogliča jasno označila glavni cilj sezone – dirko po Franciji, na kateri naj bi od 29. junija do 21. julija poleg Zasavca priložnost dobili še Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Matteo Sobrero, Nico Denz in Danny van Poppel. Poleg šesterice naj bi v zelenem dresu na Touru kolesarila še Lennard Kämna in Daniel Martinez, a je njun nastop odvisen od fizičnega stanja po odpeljani dirki po Italiji.

Jasno je, da bo prvi kapetan Bore na Touru Roglič, kar pomeni, da bodo ostali kolesarji v vlogi pomočnika. Tega se veseli 30-letni van Poppel. “Program izgleda zelo dobro. Najprej sem v vlogi lead-outa, v nadaljevanju pa bom deloval kot zaščitnik Rogliča,” je ob dirki po Avstraliji razlagal Nizozemec. V prvi etapi Tour Down Under je Samu Welsfordu kot zadnji v sprinterskem vlaku pomagal do slavja, v naslednjih tednih pa se bo osredotočil na ‘branjenje’ slovenskega šampiona predvsem na ravninskih delih cest.

“Primoža poznam še iz Jumbo-Visme. Imava dobro povezavo. Seveda ga bom skušal ščititi, kar se da, a tega ne bom mogel početi sam. Za to bo potrebna celotna ekipa,” je van Poppel povedal za Global Cycling News (GCN). “Res je zelo prijeten in ‘kul’. Ker vemo, kako močan je v zaključkih, je to za vse še dodatna motivacija,” je dodal. On in Denz bosta za Rogliča skrbela v uvodih etap, Hindley, Vlasov ter Kämna in Martinez pa tam, kjer se cesta postavi pokonci.

“Po lanski sezoni, v kateri Sam Bennett ni dosegal rezultatov po pričakovanjih, najbolje pa se ni izšlo niti s kolesarji za skupne seštevke, smo morali nekaj spremeniti. Tako s Primožem kot Samom (Welsfordom, op. p.) imamo lepe možnosti, da letos kar velikokrat zmagamo,” je še zaključil nizozemski kolesar, ki je v letih 2018 in 2019 z Rogličem že kolesaril pri Jumbo-Vismi.

Danny van Poppel
Fotografija van Poppla še v dresu Jumbo-Visme. Foto: Profimedia

Tudi van Poppel bo dirkal na Giru, tam bo v drugačni vlogi, saj bo pomočnik Welsforda v sprinterskih zaključkih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!