Norveška kronometrska lekcija za Evenepoela in Ganno

Kolesarstvo 18. Sep 20229:08 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Uvodno dejanje svetovnega prvenstva v Avstraliji se je razpletlo po scenariju, ki ga ni pričakoval pravzaprav nihče. Kot strela z jasnega je v svetovno kronometrsko elito priletel Norvežan Tobias Foss, ki je na kolena spravil celotno svetovno elito v vožnji na čas, vključno z Remcom Evenepoelom in Filippom Gano. Tadej Pogačar je končal na šestem mestu.

Potem ko so Švicarji v kronometru dominirali že na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer je Stefan Bisseger vzel zlato, Stefan Küng pa srebro, je v “deželi tam spodaj” vse kazalo na to, da bo tudi na svetovnem prvenstvo zlato odšlo v Švico. A to je bil račun brez Norvežana Tobiasa Fossa.

Član Jumba Visme je dva zaporedna državna naslova nadgradil z največjim uspehom svoje kariere. Doslej namreč še niti enkrat ni dobil dirke na najvišjem mednarodnem nivoju! S fantastično vožnjo je bil na vseh merjenih vmesnega časa blizu najboljših, a zdelo se je, da je Küngova prednost prevelika in da bo Švicar domov odnesel medaljo z najbolj žlahtnim leskom. Toda 28-letnik je v zaključku povsem popustil in v tesnem dvoboju tako kot na evropskem prvenstvu končal kot drugi.

Za favorite zgolj slabe tolažbe

Z bronasto medaljo se bo tolažil zmagovalec Vuelte Belgijec Remco Evenepoel, največje razočaranje dneva pa je Italijan Filippo Ganna, ki je branjenje naslova svetovnega prvaka končal na zanj skromnem sedmem mestu. Odlično je bil na poti tudi Britanec Ethan Hayter, ki se je boril celo za medalje, a se mu je približno na polovici proge snela veriga z verižnice in sanj o odru za zmagovalce je bilo konec. Končal je na nehvaležnem četrtem mestu.

Tadej Pogačar je s šestim mestom prišel do svoje najboljše uvrstitve v vožnji na čas na svetovnih prvenstvih. Zanj je bil to odličen preizkus terena pred cestno dirko, ki bo prihodnjo nedeljo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!