Luka Janežič: Bodimo srečni, da je v Sloveniji to tako težko

Atletika 26. Dec 202310:00 0 komentarjev
Luka Janežič
Foto: Guliverimages

Ob prireditvi Športnik leta 2023 smo se pogovarjali tudi s slovenskim rekorderjem teka na 400 metrov. Luka Janežič je dejal, da smo lahko presrečni, ker je slovenski šport tam, kjer je in nam zaupal svoje cilje za sezono 2024.

Janežič se je v končani sezoni vrnil po hudi poškodbi tetive, med okrevanjem dejal, da se je letos praktično še enkrat naučil hoditi.

Za atletsko leto 2024 se je na Božičkovem spisku znašla le ena prošnja: “Moja velika želja je nastop na olimpijskih igrah. To bi bil najlepši možni način za mojo vrnitev na veliki oder. Zavedam se, da bo po poškodbi težko. Lahko potrdim, da dajem od sebe vse, tega sem sposoben, delam na cilju Pariz 2024.”

“Če se bom, oziroma, ko se bo uvrstil, bom začel postavljati cilje za naprej. Bi bil pa – po tem, kar se mi je zgodilo leto in pol nazaj – preboj na OI nekaj najlepšega v moji karieri,” dodaja sprinter.

“Čez trenutno Olimpijo se nimamo kaj pritoževati”

Vodičan s časom 44.84 še zmeraj drži slovenski državni rekord v teku na 400 metrov, ki ga je pred šestimi leti dosegel v kneževini Monako. Pariške igre bi bile njegove tretje po Riu in Tokiu. Obakrat se je “zataknil” v situ polfinala.

Tema je nanesla tudi na izbor športnika oziroma športnice leta. Janežiča smo pobarali, ali se mu zdi vrstni red letošnjih nagrajencev pravičen. “V Sloveniji je izdelovati takšne lestvice in vrstne rede res silno težko. Imamo takšen bazen vrhunskih športnikov, da je nemogoče ugoditi vsem. Izbor je tak kot pač je in menim, da je pravilen,” meni 28-letni Janežič in dodaja, da tudi selektor nogometne reprezentance Matjaž Kek razume odbojkarje, ki so bili tretji v Evropi, pa niso dobili nagrade.

Fotografija z olimpijskih iger v Riu de Janeiru. FOTO: Aleš Fevžer.

Nekdanji evropski prvak do 23 leta starosti meni, da nas omenjene večne dileme lahko spravijo v dobro voljo: “Moramo biti srečni, da je v Sloveniji tako težko izbrati najboljše, saj to pomeni, da imamo same vrhunske športnike.”

Kot velik podpornik nogometne Olimpije se je za konec dotaknil še zeleno-belih: “Glede na to, da sem bil poškodovan, sem imel zdaj več časa za obiske tekem. Obiskal sem večino domačih tekem, vse tri evropske. Glede na to, da se je klub prvič v zgodovini prebil v skupinski del evropskih tekmovanj, se navijači nimamo kaj pritoževati. Ok, morda bi lahko dobili kakšno točko več, a naj fantje kaj prihranijo za prihodnje sezone. Navijači naslednjič pričakujemo eno stopničko višje (smeh).”

Več o procesu rehabilitacije slovenskega asa si preberite TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!