Oglasil se je tudi menedžer Urške Žigart in Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 9. Jul 202418:35 > 18:58 4 komentarji
Tadej Pogačar, Urška Žigart
Foto: Profimedia

Potem ko se je v ponedeljek po objavi seznama slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Parizu oglasil Tadej Pogačar, se je danes oglasil še Alex Carera, menedžer Urške Žigart in Pogačarja.

“Slovenska kolesarska šola je med najboljšimi na svetu s številnimi šampioni, kot so Tadej, Primož, Matej, Domen, Tratnik, Luka in drugi, ter z mladimi talenti prihodnosti, kot so Omrzel, Glivar in Valjavec. Zasluge gredo tudi tehnikom, ki že vrsto let dobro in profesionalno delajo, kot so Andrej Hauptman, Gorazd Štangelj in Martin Hvastija,” je uvodoma zapisal Carera.

“Žal smo že včeraj razumeli, zakaj žensko kolesarstvo v Sloveniji ni na tej ravni. Urška je najboljša tekmovalka, prvakinja v cestnem kolesarstvu in vožnji na čas, vendar je trener izbral z neprofesionalnimi merili. Zakaj? Bolje, da vprašamo njega, vendar sem prepričan, da nam ne bo znal odgovoriti,” je nadaljeval menedžer Urške Žigart in Tadeja Pogačarja.

“Žal mi je slovenskih navijačev, ker na naslednjih olimpijskih igrah ne bodo mogli navijati za najboljše športnike. Trener je zaradi osebnih interesov škodoval kolesarstvu in olimpijskemu komiteju. Nesprejemljivo,” je sklenil ustanovitelj agencije A&J All Sports.

Odziv Kolesarske zveze Slovenije

“Vodstvo oz. predsedstvo Kolesarske zveze Slovenije in tudi Olimpijskega komiteja Slovenije nimata vpliva na izbor reprezentanc, ki bosta zastopali Slovenijo na Olimpijskih igrah v Parizu.”

“Izbor reprezentančnih tekmovalk in tekmovalcev je v popolni pristojnosti selektorjev, je pa njihova odgovornost, da izberejo najboljše.”

“Ženska ekipa, za razliko od moške, v Parizu ne bo najštevilčnejša in pričakovanja glede rezultata so žal nižja. Ogrodje slovenske reprezentance sestavljajo načeloma samo štiri kolesarke: Eugenija Bujak, Špela Kern, Urša Pintar in Urška Žigart, ki trenutno dirka na Dirki po Italiji. Od teh bosta na OI lahko nastopile samo dve. Na Kolesarski zvezi zagotovo želimo, da bi Slovenijo na olimpijskih igrah zastopali trenutno naši najboljši tekmovalki, je pa končna odločitev na strani selektorja,” so zapisali pri Kolesarski zvezi Slovenije.

Že pred tem je za Sportklub svojo odločitev pojasnil selektor ženske reprezentance Gorazd Penko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje