Pogačar od jeze ostal brez besed

Kolesarstvo 8. Jul 202420:31 6 komentarjev
Foto: Profimedia

Po objavi seznama slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Parizu, nastopilo bo rekordnih 90 športnikov in športnih, je sledilo veliko razočaranje pri Urški Žigart in Tadeju Pogačarju.

Pogačar je kajpak našel mesto v slovenski ekipi, medtem, ko so odgovorni pri Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) “pozabili” na njegovo izbranko. Prednost sta dobili Urška Pintar in Eugenia Bujak.

“Veliko je stvari, ki bi jih lahko napisala, a raje z dvignjeno glavo pišem svojo zgodbo. Ni najlažje sprejeti, a nekatere bitke so izgubljene, preden se sploh začnejo. Srečno vsem, ki so se jim sanje uresničile,” je na svojem Instagramu zapisala razočarana Urška, javno pa jo je podprl tudi njen partner Tadej Pogačar.

Foto: Instagram/Urška Žigart

“Dvakratna državna prvakinja in najboljši slovenska kolesarka svetovne serije ni bila izbrana v ekipo za olimpijske igre. Sem brez besed,” je zapisal Pogi. “Pa tako lepa je v dresu državne prvakinje. Vedno bom ponosen nate.”

Foto: Instagram/Tadej Pogačar

Moško kolesarsko reprezentanco bodo ob Pogačarju zastopali še Matej Mohorič, Luka Mezgec inJan Tratnik, ki bo nastopil tudi v vožnji na čas, pri dekletih pa že omenjeni Bujak in Pintar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje