Pogačar ima novega pomočnika, emirati so ga speljali Ineosu

Kolesarstvo 2. Avg 202312:35 0 komentarjev
Pavel Sivakov. Foto: Profimedia

Ruski kolesar Pavel Sivakov, ki ima tudi francosko državljanstvo, je podpisal z ekipo UAE Emirates, v kateri je prvi kolesar svetovne lestvice Tadej Pogačar. Šestindvajsetletni specialist za gorske etape je doslej zbral štiri pomembne poklicne zmage, je sporočila njegova nova ekipa.

Med največjimi dosežki novega sotekmovalca Tadeja Pogačarja sta tudi skupna zmaga na dirki po Poljski leta 2019 in lanska zmaga na dirki po Burgosu.

Sivakov, dosedanji član Ineos Grenadiers, je z UAE Emirates podpisal triletni dogovor. Za Rusijo je nastopal do marca 2022, a se je zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino odločil, da ne bo več tekmoval za domovino svojih staršev, tudi nekdanjih kolesarjev. Rojen je bil v Italiji, a je večino svojega življenja preživel v Soueichu v Franciji.

Ekipa emiratov je danes sporočila, da bo Italijan Matteo Trentin po koncu sezone zapustil ekipo in se pridružil švicarski zasedbi Tudor. Izkušeni 34-letni specialist za enodnevne dirke je v poklicni karieri slavil 29 zmag, od leta 2021 pa je bil pri UAE zvest Pogačarjev pomočnik. Za ambiciozno švicarsko moštvo bo dirkal do konca leta 2026.

Ta je poleg Trentina danes podpisala še pogodbe z njegovim rojakom Albertom Dainesejem, Avstralcem Michaelom Storerjem ter s štirimi Nemci, Mariusom Mayrhoferjem, Florianom Storckom, Alexandrom Kriegerjem in Hannesom Wilkschem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!