Pogačar in Tratnik zadovoljna s kronometrom

Kolesarstvo 19. Sep. 202119:21
Delite:
Pogačar na svetovnem prvenstvu. Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Za Tadejem Pogačarjem in Janom Tratnikom je prva preizkušnja letošnjega svetovnega kolesarskega prvenstva. Kronometer v Flandriji sta odkolesarila solidno, zasedla sta deseto in petnajsto mesto.

Naslov je ubranil Italijan Filippo Ganna, ki je veljal za enega velikih favoritov na današnji trasi. Ta je bila namreč izjemno dolga in praktično v celoti ravninska. Favoriti so bili tako veliki in močni kolesarji.

Proga ni bila pisana na kožo slovenskih predstavnikov. “Danes je bil čisti kronometer. To mi je vseeno vlilo veliko motivacije. Zaostanki niso bili veliki, prvi trije pa so bili vseeno razred zase. Sem izjemno zadovoljen s predstavo. Mislim, da sva oba s Tadejem dala svoj maksimum,” je bil po dirki zadovoljen Jan Tratnik.

Jan Tratnik. Foto: guliverimage

Tudi Tadej Pogačar je opozoril na to, da proga ni bila po njegovih željah: “Taka proga mi ne leži, a sem se dobro znašel. Če bi bil še kakšen klanec, bi bila zgodba drugačna.” Tako kot Tratnik je tudi Pogačar zadovoljen s svojo vožnjo: “Sem zadovoljen, sicer čas ni bil najhitrejši, a celo progo sem se počutil super. Mogoče bi kje lahko bolj pritisnil, a sem zadovoljen s svojo formo pred zadnjim delom sezone.”

Selektor reprezentance na svetovnim prvenstvom v Belgiji Marko Polanc se pridružuje mnenjema svojih varovancev: “To je bila optimalna vožnja obeh kolesarjev. Sem vesel, da vse kaže na to, da gre Tadejeva forma navzgor. To je izrednega pomena za nedeljsko dirko.” Vseeno verjame, da Pogačar še ni pokazal vsega: “Videl sem že tudi boljšo Tadejevo vožnjo, a napreduje. Rezultat je bil temu primeren.”

Prvenstvo se nadaljuje že jutri z ženskim kronometrom. Vrhunec prvenstva bo v nedeljo, ko bo na sporedu cestna dirka članov. Tam bodo imeli visoke ambicije tudi naši kolesarji, ki bodo v Flandriji nastopili v najmočnejši možni zasedbi.

Komentari

Vaš komentar