Pogačar se je Kolumbijcu maščeval za najstniške spomine

Kolesarstvo 19. Maj 202418:13 3 komentarji
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je z neverjetno predstavo dobil še četrto etapno zmago na letošnji dirki po Italiji. Tokrat je konkurenco odpihnil na vzponu na Mottolino.

Po etapi je bil izjemno zadovoljen, pa je bila to njegova najboljša predstava v karieri?

“Ne bi ravno rekel, da je bil to najboljši dan na kolesu v moji karieri, a to je bila res sijajna etapa. Teren je bil pravšnji z lepimi vzponi. Ekipa je opravila odlično delo, to etapo smo imeli v mislih vse od decembra. Sem zelo zadovoljen, da smo nadzorovali njen potek. Zelo sem zadovoljen, saj sem slavil zmago v kraljevski etapi v zame enem najljubših krajev v Italiji,” je v prvem odzivu organizatorjem Gira dejal Pogačar.

Čakal je na pravi trenutek za napad, dočakal pa ga je 14 kilometrov pred ciljem. “Med etapo smo se v ekipi ves čas pogovarjali. Imeli smo veter v hrbet. Morali smo dirkati pametno, ubežnike ne pustiti predaleč v ospredje. Na predzadnjem vzponu je Majka opravil odlično delo, sam pa sem le nadaljeval in upal, da bom napravil razliko,” je dodal Pogačar.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Ta je po številu etapnih zmag na italijanski pentlji zdaj ujel rojaka Primoža Rogliča pri štirih.

Pred desetimi leti je kot mladenič po televiziji spremljal Quintano v boju za zmago na Giru. “Ko sem bil mlad, sem gledal Quintano in Frooma, kako sta se napadala, a vselej preblizu cilja. Vedno sem bil nekoliko jezen na Quintano, zakaj ni napadel bolj od daleč. Toda danes je super dirkal,” je še zaključil Pogačar.

25-letnik ima zdaj kar šest minut in 41 sekund prednosti pred drugouvrščenim Geraintom Thomasom. Zdi se, da je dirka po Italiji odločena, če se seveda ne zgodi kaj nepredvidljivega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje