Razočarana španska legenda: Nihče me ni poklical

Nogomet 19. Maj 202411:30 0 komentarjev
Jesus Navas
Foto: Profimedia

Jesus Navas, kapetan Seville in rekorder po številu nastopov, je bil na izhodnih vratih kluba. 38-letnik je v dveh dolgih obdobjih, ki skupaj obsegata kar 17 sezon, osvojil osem lovorik z ekipo, kjer je tudi začel svojo kariero.

Navas je za prvo ekipo Seville debitiral leta 2003 in z ekipo dvakrat osvojil španski kraljevi pokal, štirikrat slavil v ligi Evropa, po enkrat pa osvojil še španski in evropski superpokal. Za Španijo je zbral 51 nastopov in osvojil svetovno prvenstvo, evropsko prvenstvo in ligo narodov.

Španec je v pismu navijačem kluba sporočil, da mu ni bila ponujena nova pogodba.

“To je žalosten dan, zelo težak dan zame. Prebral sem, da pravijo, da sem odločitev sprejel že zdavnaj, vendar, z vsem dolžnim spoštovanjem, temu ni bilo tako,” je uvodoma zapisal Navas.

“Pred mano je zadnje leto in težko se je spoprijeti z njim, zaradi tega, kako ga živim, in zaradi tega, kako ga čutim, saj nogomet brez moje Seville ni odločitev, ki bi jo bilo mogoče sprejeti pred štirimi meseci.”

Navas je dejal, da so mu vedno govorili, da lahko ostane v klubu, kolikor dolgo želi, vendar mu nihče ni zagotovil, da mu bodo po koncu sezone ponudili novo pogodbo.

Jesus Navas
Navas je štiri leta preživel na Otoku. Foto: AP Photo/Alastair Grant via Guliver

“Vedno so mi govorili, da sem lahko tukaj, dokler bom želel, vendar nihče ni razblinil mojih dvomov, da bo ob koncu sezone prišlo do tistega klica, ki bi potrdil moje nadaljevanje. Zato je bila edina stvar, ki sem si jo želel, da bi lahko užival na nepozabnem zadnjem dnevu. To je zame pomembno, moji navijači in moja Sevilla, v upanju, da se bom kmalu vrnil in vam pomagal, saj je pomembno vložiti srce in kri Seville, in to je vse, kar sem počel v vseh teh letih.”

38-letnik je dodal, da Seville ni zapustil zaradi boljše ponudbe in da še vedno razmišlja o svojih možnostih za naslednjo sezono.

“Končujem z bolečo temo. Rekli so, da odhajam zaradi boljše ponudbe, a če bi bilo tako, ne bi bil v ekipi svoje duše praktično vso kariero. Ekipe nimam tudi zato, ker se želim z dušo in telesom posvetiti svoji državi, ki ji bom, upam, v prihodnosti pomagal, kot sem to častno počel s svojo Sevillo,” je sklenil kapetan andaluzijskega prvoligaša.

Andaluzijska telenovela

Predsednik kluba je v soboto zanikal napovedi o odhodu izkušenega Navasa. “Gotovo je prišlo do nesporazuma, za katerega bom prevzel odgovornost, ker vem, da Jesus veliko trpi. Če se za minuto usedem k Jesusu, bomo zagotovo popravili njegov položaj.”

“Od tukaj mu ponujam dosmrtno pogodbo, tako da lahko tukaj igra, kolikor dolgo hoče, in kasneje tukaj dela, kar hoče, saj si zasluži biti v Sevilli, dokler hoče,” je razkril predsednik andaluzijskega kluba.

Na ponudbo s strani vodstva Seville se je nogometaš hitro odzval: “Niti za sekundo nisem podvomil o ponudbi predsednika moje Seville. Želim se upokojiti tukaj. Z veseljem sprejemam, da ostanem povezan s klubom, v katerega sem zaljubljen.”

Želi še naprej igrati do decembra, preden se bo upokojil, svojo plačo pa bo do takrat dal v dobrodelne namene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!