Pogačar spet pokazal svojo moč na klancih

Kolesarstvo 23. Feb. 202213:59
Delite:
Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik je na prvi dirki sezone že na četrti etapi pokazal svojo moč. Na prvi gorski etapi po Združenih arabskih emiratih je imel na zaključnem vzponu na Jebel Jais največ moči in je prišel do 31. zmage v karieri.

Po 181 kilometrih kolesarjenja je o zmagovalcu na četrti etapi dirke po ZAE odločal finalni zaključek. Vzpon na skoraj dva tisoč metrov (1934) visoki Jebel Jais je po odličnem pospeševanju pripadel branilcu lanske skupne zmage Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates).

Drugo in tretje mesto sta z istim časom zasedla Britanec Adam Yates (Ineos) in Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe), naslednja večja skupina je za omenjeno trojico zaostala za tri sekunde.

Junak zadnjih dveh dirk po Franciji je po včerajšnjem četrtem mestu na kronometru zdaj z 31. karierno zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke na Bližnjem vzhodu, saj so Stefan Bissegger, Filippo Ganna in Jasper Philipsen danes zaostali preveč, da bi ohranili prednost pred 23-letnim Slovencem.

Ta ima zdaj v skupnem seštevku dve sekundi prednosti pred Ganno, 13 pa na tretjem mestu zaostaja Vlasov. Pred kolesarji so še tri etape, jutrišnja in petkova bosta ravninski, dokončno pa bo odločila sobotna, s ciljem na Jebel Hafeet.

Komentari

Vaš komentar