Vlatko Čančar ostaja v ligi NBA

Košarka 8. Jul 202416:33 3 komentarji
Vlatko Čančar v sezoni 2023/24 ni igral. Foto: Profimedia

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar naj bi se z Denver Nuggets dogovoril za novo pogodbo, poročajo v ZDA.

Vlatko Čančar, ki je izpustil celotno sezono 2023/24 zaradi strgane kolenske vezi, ostaja član Denverja, poroča Denver Post. 27-letni Koprčan je v ligi NBA že od leta 2019, predlani pa je odigral svoje najboljše leto košarke v karieri. Lansko poletje ga je nato žal zaustavila težja poškodba, ki je pod vprašaj postavila tudi njegovo nadaljnjo kariero v ZDA.

Konec junija je iz ZDA prišla vest, da klub ni sprejel opcijskega podaljšanja za dodatno leto, a to ni storil v želji, da se sodelovanje konča, temveč je šlo, kot smo že pisali, za finančno smotrno odločitev za obe vpleteni strani.

Ker se skupaj s plačilno kapico povišuje tudi minimalna pogodba, je ta zdaj že višja, kot je bila Čančarjeva plača po pogodbi podpisani pred dvema letoma. Če bi Denver izkoristil klavzulo, bi Vlatko v sezoni 2024/25 zaslužil 2.346.606 dolarjev. Ker se je minimalna plača za košarkarja s petimi leti izkušenj v ligi NBA povišala na 2,43 milijona, bo zaslužil dobrih 80 tisočakov več.

Ker se vse minimalne pogodbe, ne glede na višino, ki je določena s stažem v ligi, obračunavajo enako, bo Denver v plačilni kapici njegova pogodba stala “le” 2,09 milijona, tako bo nekaj pridobil tudi klub. Pri težavnem manevriranju na trgu seveda vsak dolar lahko odločilno vpliva na izvedbo bodočih transakcij.

Klub sicer novice še ni uradno potrdil, prav tako še ni povsem znano, če gre za enoletno pogodbo. Pred dnevi se je sicer Denverju priključil tudi hrvaški reprezentant Dario Šarić, ki podpisal je pogodbo ena plus ena v skupni vrednosti dobrih 10 milijonov dolarjev.

Za Čančarjem je sicer neuspešen nastop v reprezentanci na kvalifikacijskem turnirju v Pireju, kjer je bil še daleč od forme, ki ga je krasila leto prej. V Denverju ga tako čaka trd boj za minute. Njegova konkurenca pa bo tudi Šarić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje