Ponovna združitev Rogliča in Tratnika le še korak stran

Kolesarstvo 24. Jun 202413:01 0 komentarjev
Jan Tratnik
Jan Tratnik. Foto: Uroš Skaza

Še preden bo v sredo Red Bull tudi uradno oznanil večinski prevzem ekipe Bora Hansgrohe, so se v avstrijsko-nemškem moštvu dogovorili za veliko prestopno novico. Jan Tratnik naj bi po informacijah novinarja Daniela Bensona, specializiranega za kolesarstvo, zapustil Vismo in se preselil v družbo Primoža Rogliča.

Novica, da je Jan Tratnik tik pred vrati Bore Hansgrohe, sicer še zdaleč ni novost, o selitvi Idrijčana iz Visme k nemškemu delodajalcu se govori že dalj časa.

Zdaj pa je novinar portala Global Cycling Network (GCN) Daniel Benson, čigar informacije glede prestopov so vedno zelo točne, zapisal, da je dogovor že sklenjen. Po njegovih informacijah je oziroma bo Tratnik z ekipo Primoža Rogliča podpisal triletno pogodbo.

To je sicer le ena od kadrovskih potez Bore, ki bo že ta teden dobila novo ime in novo podobo. V sredo bodo namreč na posebnem dogodku v Salzburgu pri Red Bullu tudi uradno ovekovečili večinski, 51-odstotni prevzem ekipe. S prihodom rdečih bikov se zasedba krepi na vseh področjih, najbolj pa seveda na finančnem.

Poleg Tratnika naj bi se iz Visme k Red Bullu Bori Hansgrohe, kot se bo po novem imenovala ekipa, preselila še dvojčka Tim in Mick van Dijke, zelo blizu prestopa k nemško-avstrijski zasedbi pa je še nekdanji španski prvak Oier Lazkano, trenutno član Movistarja. S tem naj bi se ekipa okrepila predvsem za spomladanske klasike, Tratnik pa je seveda tudi izvrsten pomočnik, nastopil bo tudi na letošnjem Touru.

Če oziroma ko se bo Tratnik preselil k Bori, bo tam združil moči s Primožem Rogličem. Kisovčan in Idrijčan sta tudi zasebno velika prijatelja, na pobudo Rogliča pa se je Tratnik pred sezono 2023 preselil k Vismi. Slovenski zvezdnik jo je v lovu na zmago na dirki po Franciji lani zapustil ter se preselil k Bori.

Tratnik
Jan Tratnik v dresu Visme za letošnji Tour. Foto: Visma-Lease a Bike

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!