Ponudnik bureka drži obljubo: Celoletna gostija za Rogličevega angela varuha

Kolesarstvo 29. Maj 202319:04 0 komentarjev
Mitji Mežnarju se upravičeno smeji; FOTO: Aleš Fevžer

Takoj po trenutku, ko je Primožu Rogliču v 20. etapi Gira s kolesa padla veriga in je slovenskemu šampionu na pomoč priskočil nekdanji sotekmovalec v skaklni reprezentanci Mitja Mežnar, je ljubljanski ponudnik bureka na Facebooku objavil, da bodo pomočniku ponudili brezplačen burek za celo leto. Obljubo bodo pri gostinskem podjetju držali!

O ponudbi so poročali naši kolegi na spletni strani N1, pri ponudniku Burek Olimpija pa so danes sporočili, da besede ne mislijo požreti.

“Našli smo ga, več sledi danes,” so napisali na družbenem omrežju Facebook ter kasneje prvotno ponudbo za Mežnarja celo nadgradili: “Burek Olimpija podarja Mitji Mežnarju zastonj burek in jogurt za celo leto”. Plemenita gesta in vsekakor odlična reklama za – že tako – zelo priljubljen prigrizek v prestolnici.

FOTO: Facebook/Burek Olimpija

Naj spomnimo: Primožu Rogliču se je nekaj kilometrov pred ciljno črto 20. etape kolesarske dirke po Italiji s kolesa ob prečkanju grbine snela veriga.

To si je sicer z manevrom uspel namestiti nazaj, tako da mu kolesa ni bilo potrebno menjati, a je nato potreboval zagon.

Za potisk v klanec je poleg moštvenega asistenta ravno takrat zraven priskočil Mežnar in prispeval k enemu izmed najveličastnejših podvigov slovenskega športa.

“Vse skupaj se mi zdi kar smešno. A če sem že prejel to prijazno povabilo, ga bom še prijazno sprejel. Vsi mi pravijo, da imajo tam najboljši burek v Ljubljani. Bomo šli poskusiti, čeprav se zelo nerad izpostavljam. Mislim, da moramo sedaj govoriti o Primožu in se posvetiti njemu. Takšne zgodbe, kot jih piše on, je neverjetno,” je za Sportklub včeraj povedal Mežnar.