Primož Roglič ne bo edina okrepitev Bore Hansgrohe

Kolesarstvo 11. Okt 202316:45 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Kolesarsko moštvo BORA Hansgrohe, s katerim je prejšnji teden pogodbo za novo sezono podpisal Primož Roglič, se je še dodatno okrepilo, tokrat na vodstvenih položajih! Shane Archbold in Patxi Vila sta postala nova športna direktorja.

Archbold je 34-letni strokovnjak z Nove Zelandije, ki je letos prav v nemški ekipi zaključil svojo kolesarsko kariero.

Enako velja za Vilo, Baska, ki ravno danes praznuje 48. rojstni dan in je nazadnje deloval kot svetovalec v ekipi Movistar, ima pa izkušnje tudi pri BORI, kjer je bil trener v obdobju med letoma 2017 in 2019.

Archbold bo večinoma skrbel za mlajše kolesarje v ekipi, s poudarkom na delu z Alexandrom Hajekom in Emilom Herzogom. “Veseli me, da mi je moštvo ponudilo priložnost. Tako lahko svoje znanje prenašam naprej in iz fantov izvlečem maksimum,” je dejal Novozelandec.

Archbold na skupinskem kronometru z ekipo; FOTO: Guliverimage

“Počutim se tako, kot da prihajam nazaj domov. Pred sezono 2024 sem pozitivno vznemirjen in upam, da bo za ekipo BORA Hansgrohe rodovitno. S pomembnim prestopom, se bomo borili za najbolj prestižno zmago v svetu kolesarstva,” pa je prihod Rogliča pokomentiral Vila.

Vodja športnega oddelka pri ekipi Rolf Aldag je prestopa pokomentiral z naslednjimi besedami: “Že kot kolesar je imel Shane vedno svoje mnenje, ki ga ni zadržal zase. Je profesionalec od glave do peta in obvlada strategijo. Patxi v moštvo prinaša predvsem ogromno izkušenj in analitičen pristop k sodobnemu kolesarstvu. Dejstvo, da je že bil del BORE, je dogovor le še olajšalo.”

Mezgec dobil novega moštvenega kolega

Športni direktorji nemškega moštva za sezono 2024 so: Rolf Aldag (vodja športnega dela), Shane Archbold, Bernhard Eisel, Enrico Gasparotto, Heinrich Haussler, Christian Pömer, Patxi Vila. Primož Roglič je minuli konec tedna odpeljal zadnjo profesionalno vožnjo za moštvo Jumbo Visma (enodnevna klasika po Lombaridji), naslednjo sezono ga bomo spremljali v temno zeleni opravi.

FOTO: Guliverimage

Danes je v kolesarskem svetu pomembna novica še ta, da bo avstralski zvezdnik Caleb Ewan od prihodnje sezone član ekipe Jayco-AlUla, za katero dirka tudi Slovenec Luka Mezgec. To je na spletni strani sporočilo avstralsko moštvo, podprto s savdskim sponzorjem.

Devetindvajsetletnik iz Sydneyja velja za enega najboljših sprinterjev na svetu, vrača pa se v ekipo, s katero je leta 2014 začel poklicno pot. Od takrat je v karavani zbral 60 zmag, od tega 31 za donedavno moštvo Lotto Dstny oziroma prej Lotto Soudal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!