V slovo je pomahal eden najboljših

Odbojka 11. Okt 202315:13 0 komentarjev
Cvetan Sokolov
Foto: Volleyball World

Po neuspešnem domačem evropskem prvenstvu in neuspešnih olimpijskih kvalifikacijah so od dresa bolgarske reprezentance poslavlja eden najboljših korektorjev na svetu Cvetan Sokolov.

Sokolov je svojo odločitev je namignil že pred kvalifikacijami, zdaj pa je svojo dokončno odločitev tudi potrdil in dejal, da mesto prepušča mlajšim.

“To je bil moj zadnji turnir. Res nimam kaj dodati, ker sem zelo čustven. V veselje in čast mi je bilo nositi barve Bolgarije, braniti grb in zastavo. Hvaležen sem za vsa čustva, ki mi jih je dala reprezentanca, a mislim, da je dovolj, za mano prihajajo mlajši, ki si zaslužijo dobiti priložnost. V reprezentanci igram že 17 let in mislim, da je to dovolj,” je dejal izkušeni igralec.

Priznal je, da je o tej odločitvi razmišljal že dalj časa. “Moje telo ne zdrži več teh obremenitev. Nisem več to, kar bi lahko bil. Vedno poskušam dati vse od sebe in biti tukaj 100-odstoten, a po težki sezoni pridem izčrpan, tukaj so še poškodbe, ki mi preprečujejo, da bi naredil, kar bi lahko. Poskušali smo narediti ta zadnji korak in se kvalificirati na olimpijske igre, a se ni izšlo,” je dodal 33-letni odbojkar, ki bo nadaljeval klubsko kariero pri moskovskem Dinamu.

Sokolov je prepričan, da je pred reprezentanco svetla prihodnost in da se lahko z dobrim delom kmalu spet zavihti med deset najboljših reprezentanc na svetu. V bolgarski izbrani vrsti za največji biser velja Aleksander Nikolov, kot tudi njegov mlajši brat Simeon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!