Primož Roglič se vrača h koreninam

Kolesarstvo 16. Apr 202420:02 0 komentarjev
Roglič Prevc
FOTO: zajem zaslona

Primož Roglič po grdem padcu na dirki po Baskiji uživa proste dni pred pomembnim nadaljevanjem kolesarske sezone 2024. Družbo mu na morju dela nekdanji kolega iz slovenske reprezentance v smučarskih skokih Peter Prevc.

Nekdanja sodelavca sta na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo, na kateri pred kratkim upokojeni Prevc svojega nekdanjega sotekmovalca v slovenski reprezentanci Rogliča skuša (spet) naučiti pravilnega doskoka v telemark.

“Brata po nekdanjem skupnem športu,” je ob fotografiji dopisal Roglič in hkrati naredil reklamo za znanega švicarskega proizvajalca ur. Takšno proslavljanje po velikih kolesarskih zmagah je za Kisovčana postalo v zadnjih desetih letih nastopanja kar značilno.

Upajmo, da ga bo tudi v letošnji sezoni čim večkrat uporabil. Prvotno je Zasavec nameraval voziti jutrišnjo Valonsko puščico in dirko Liege-Bastogne-Liege, a bo morala vrnitev še nekoliko počakati.

Roglič letos ne brani zmage na Giru, glavni cilj njegove ekipe BORA – Hansgrohe je kolesarska dirka po Franciji. Po načrtu je zanj naslednja na vrsti dirka po Dofineji, ki se začne 2. junija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!