Različni usodi Lopezov: Španec v nebesih, Kolumbijec že doma

Kolesarstvo 11. Maj. 202210:04
Delite:
Juan Pedro Lopez. Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini via Guliverimage

Juan Pedro Lopez (Trek - Segafredo) je z izjemno vožnjo na četrti etapi Dirke po Italiji navdušil. Etape ni dobil, a končal je kot drugi in s tem oblekel rožnato majico vodilnega na Giru. Drugače se godi njegovemu sopriimenjaku Miguelu Angelu.

Španec Juan Pedro Lopez se je s pogumno vožnjo na četrti postavil na kolesarski zemljevid in z največjim uspehom kariere oblekel rožnato majico vodilnega na Dirki po Italiji. Za 24-letnikom je sicer že dobra predstava na lanski Vuelti, ki jo je končal na 13. mestu, a takšne medijske pozornosti, kot je je deležen po včerajšnjem uspehu, še ni vajen.

Lopez je (vsaj delno) stopil v velike čevlje rojaka Alberta Contadorja, ki je bil zadnji Španec v rožnati majici na Giru (leta 2015). “Vsakdo, s kom sem govoril, mi pravi o Contadorju. Zagotovo je nositi rožnato fantastičen občutek,” je po etapi, ki jo je končal na drugem mestu, povedal 24-letni Španec.

“Klanca nisem poznal, a bil sem v begu. Vseeno sem poizkušal napasti. Nisem vedel, če bom lahko ostal spredaj, a ko sem se oddaljil, sem dobil veliko samozavesti. Nato me je Lennard Kämna prehitel, stika nisem več mogel držati,” je še dodal, ki je pred odhodom v Italijo obljubil očetu, da bo na vzponu na goro Etno dal vse, kar ima.

Drugačno razpoloženje v taboru Astane

Izjemno veliko razočaranja pa je čutiti s tabora kazahstanske ekipe Astana. Na Giro so prišli z dvema kapetanoma, za katerima je slaba predstava na četrti etapi. Vincenzo Nibali je izgubil stik z ostalimi favoriti za skupno zmago, še slabše pa se godi “sopriimenjaku rožnate majice” Miguelu Angelu Lopezu.

Miguel Angel Lopez se je tudi včeraj znašel na tleh. Foto: guliverimage

Kolumbijec je na prvih treh etapah že padel, tudi včeraj pa se mu je prigodila podobna nevšečnost. Zato je že hitro po startu čutil bolečine kmalu popustil. “V zadnjih dneh je Miguel Angel Lopez čutil težave v boku, zato je moral zapustiti dirko,” so po etapi zapisali v njegovi ekipi. To je četrti zaporedni Grand Tour, ki ga Lopez končuje predčasno. Kolumbijec je znova razočaran: “Žalostno je, da sem moral Giro že zaključiti. Poizkusili smo vse, a ni se izšlo. Upal sem, da bo vsak dan bolje, a bolečine ostajajo.”

Nibali tako ostaja edini kapetan ekipe, a po štirih etapah ima za vodilnim že 4 minute in 16 sekund zaostanka. Za Simonom Yatesom (Team BikeExchange), je na četrtem mestu kot najvišje postavljeni od favoritov za skupno zmago, pa zaostaja za več kot dve minuti in pol.

Komentari

Vaš komentar