V sprintu najmočnejši Avstralec, Roglič obdržal vodstvo

Foto: profimedia

Avstralec Kaden Groves (Alpecin - Deceuninck) je zmagoalec četrte etape dirke po Kataloniji s ciljem v Sabadellu. Primož Roglič ostaja skupno vodilni.

Kaden Groves je v zaključnem sprintu ugnal Francoza Bryana Coquarda (Cofidis) in Novozelandca Crobina Stronga (Israel – Premier Tech). S tem je osvojil že drugo etapno zmago v Kataloniji, prvič je bil najboljši na drugi etapi lanske izvedbe dirke.

Dobro se je znova peljal Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki se je v zadnjih kilometrih ravninske etape mudil celo v ospredju, na koncu pa varno končal na 15. mestu. Glavni konkurent 33-letnika za skupno zmago Belgijec Remco Evenepoel (Alpecin – Deceuninck) je na koncu zasedel 26. mesto, oba sta v cilj prikolesarila v času zmagovalca.

Dirka po Kataloniji 2023, 4. etapa.
Dirka po Kataloniji 2023, 4. etapa. Foto: organizator

Roglič tako ostaja na prvem mestu generalne razvrstitve. Z Evenepoelom imata na vrhu enak čas. Tretji je Italijan Giulio Ciccone (Trek – Segafredo), zmagovalec druge etape, ki zaostaja za 19 sekund.

Results powered by FirstCycling.com

Jutri kolesarje čaka najverjetneje odločilna etapa na letošnji dirki po Kataloniji. 176-kilometrska preizkušnja bo postregla z zaključnim 8,4-kilometrskim vzponom na Lo Port, ki ima v povprečju 8,4-odstoten naklon. Kolesarji bodo v zadnjih devetih kilometrih premagali 700 metrov višinske razlike, pričakujemo pa lahko dvoboj Primož Roglič – Remco Evenepoel.

Dirka po Kataloniji 2023, 5. etapa
Dirka po Kataloniji 2023, 5. etapa. Foto: organizator