Pogačar se veseli novega izziva

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Manj kot teden dni po prvem vrhuncu sezone od Milana do Sanrema se Tadej Pogačar že jutri vrača v tekmovalni ritem. Začasno se je preselil v Belgijo, kjer bo prvič v karieri nastopil na flandrijski klasiki E3 Saxo Bank.

Po prepričljivi zmagi na enotedenski dirki od Pariza do Nice je Tadej Pogačar visoko ciljal tudi na prvem spomeniku sezone. Na najdaljši enodnevni preizkušnji v svetu kolesarstva od Milana do Sanrema je bil v odličnem položaju vse do zadnjega kratkega vzpona na Poggio, kjer ni uspel slediti Mathieuju van der Poelu. Nizozemec je na ciljni črti roke dvignil visoko v zrak, pred slovenskim šampionom pa sta v cilj prišla še domačin Filippo Ganna in Belgijec Wout van Aert.

Zdaj bo Pogačar obdobje enodnevnih dirk nadaljeval v Belgiji. Zadnje ogrevanje pred velikim ciljem spomladi, dirko po Flandriji, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo, 2. aprila, si je 24-letnik skupaj z moštvom izbral še eno flandrijsko klasiko E3. Na njej bo nastopil prvič.

“Po dirki Pariz-Nica smo z ekipo polni samozavesti in več kot pripravljeni na vse klasike. Na dirki E3 bom tekmoval prvič, kar bo nova izkušnja in nov izziv. Zelo se veselim. Vzdušje v Belgiji v teh tednih je nekaj posebnega, strast, ki jo imajo tamkajšnji ljudje za kolesarstvo, pa je čudovita. Iz lanske spomladi imam lepe spomine, zdaj pa sem spet zelo lačen dirkanja na teh cestah,” je dejal Pogačar.

204 kilometre dolga dirka se začne in konča v Harelbekeju v zahodni Flandriji. S to preizkušnjo Pogačar odpira tudi sezono dirkanja po kockah, ki jih na trasi s 17 manjšimi hribčki ne manjka.

Trasa E3 Saxo Bank 2023:

V moštvu UAE bo računal na pomoč domačina Tima Wellensa, zraven pa bodo še Nizozemec Sjord Bax, Danec Mikkel Bjerg, Južnoafričan Ryan Gibbons, Portugalec Rui Oliveira in Italijan Matteo Trentin. Od Slovencev bodo nastopili še Matevž Govekar, Matej Mohorič (oba Bahrain Victorious) in Luka Mezgec (Jayco AlUla).

Foto: UAE Emirates