Roglič: Lahko nadaljujem

Kolesarstvo 28. Jun 202119:00 > 19:11
Primož Roglič je z raztrganim dresom prikolesaril v cilj. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Tretja etapa Dirke po Franciji je bila izjemno kaotična. Primož Roglič je po padcu pristal celo na slikanju v bolnišnici, a 31-letnik je že povedal, da bo nadaljeval z dirko.

Primož Roglič je padel deset kilometrov pred koncem. V glavnini se je zapletel s Sonnyjem Colbrelijem in pristal na tleh. Bolečine pa naj bi čutil predvsem v predelu hrbta oziroma trtice, zato je že odšel na slikanje v bolnišnico.

Ekipa Jumbo-Visma nima svojega dneva. Že po nekaj deset kilometrih etape je namreč padel Robert Gesink, ki je moral zaradi bolečin zapustiti dirko.

Roglič si je na koncu privozil več kot minuto zaostanka. “Na srečo ni nič zlomljenega. Imam veliko ran, a lahko nadaljujemo,” je povedal in dodal: “Imela sva kontakt s Colbrellijem. To na teh ozkih cestah ni potrebno. Ampak dokler sem na dirki, se bom boril.”

Tour, poln padcev

Roglič pa ni edina “žrtev” današnjega dne. Odstopil je že prej omenjeni Gesink, ki se je na tleh znašel po padcu Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers). Ta je padel na enem izmed ležečih policajev in povzročil zmedo v glavnini. Poleg Gesinka je beton občutil še Tony Martin, prav tako iz Rogličeve Jumbo-Visme. Thomas naj bi si pri tem izpahnil ramo, tudi on pa je že na poti na slikanje v bolnišnico.

Odstopil je tudi Avstralec Jack Haig (Bahrain – Victorious). Kolesar, ki je veljal za kapetana Mohoričeve ekipe, je utrpel hud padec tri kilometre pred ciljem. Prav ta nesreča je zaustavila tudi Tadeja Pogačarja, ki je izgubil nekaj časa na cilju.

Hud padec se je zgodil tudi nekaj metrov pred zaključkom, ko sta na tleh pristala Slovak Peter Sagan (Bora Hansgrohe) in Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Videli bomo, kdo bodo še žrtve tretje etape.

Komentari

Vaš komentar