Rogličev rešitelj pri 29 letih končal kolesarsko kariero

Foto: Profimedia

Se še spomnite predzadnje, 17. etape dirke po Španiji 2020 z izjemno strmim zaključkom na Alto de la Covatilla? Ko se je razlika med Primožem Rogličem in Richardom Carapazom začela povečevati, Ekvadorec pa je v globlje rezal v prednost Zasavca? Takrat je Slovencu nepričakovano na cesti pomagal ekipni kolega Lennard Hofstede in na koncu je rdeča majica še drugič zapored romala v Slovenijo. 29-letni Nizozemec je danes sporočil, da končuje kolesarsko kariero.

Odločitev je Lennard Hofstede sprejel nepričakovano, a kljub temu brez obžalovanj. Dan preden se bo moštvo iz Jumbo-Visme tudi uradno preimenovalo v Vismo-Lease a Bike, so Nizozemci v javnost poslali sporočilo, v katerem obveščajo o koncu kariere 29-letnika.

“Da bo jasno: to ni težka ali neprijetna odločitev. Že nekaj časa sem čutil, da prihaja. V zadnjem obdobju nisem bil popolnoma fizično pripravljen, zato sem izgubil užitek ob dirkanju. To pa je bil zame ključ do profesionalnega življenja kolesarja. Zato se ob tej odločitvi počutim dobro, še posebej pa sem hvaležen za vse izkušnje, ki sem jih na tej poti doživel. Končujem z nasmeškom. Obenem pa bom zelo pogrešal celotno Jumbo-Vismo. Za nami so čudovita leta,” je Hofstede povedal ob slovesu.

Ekipi se je pridružil še, ko se je ta imenovala Rabobank. Najprej v razvojni ekipi (2013-2016), nato pa se je po kratkem obdobju pri Sunwebu že leta 2018 vrnil k Vismi. Kot zvest pomočnik je bil ključ do številnih zmag, najbolj nepozabna pa je ravno Rogličeva na Vuelti 2020.

“Zagotovo ga bomo pogrešali. Vedno je bil dodana vrednost naše ekipe. Obenem pa je zelo pogumno od njega, da je sprejel to odločitev. Lahko je ponosen na svojo kariero, tudi mi smo. Želimo mu najboljše v prihodnje,” pa je ob tem dejal športni direktor Visme-Lease a Bike Merijn Zeeman.