Rogličeva ekipa nove okrepitve išče tudi pri Ineosu

Kolesarstvo 15. Apr 20228:07 0 komentarjev
Dylan van Baarle. Foto: guliverimage

Nizozemec Dylan van Baarle (Ineos) je blizu prestopa v Jumbo-Vismo Primoža Rogliča. 29-letniku po sezoni poteče pogodba.

A Jumbo-Visma ni edina zainteresirana ekipa. Van Baarleja si želi tudi UAE Team Emirates Tadeja Pogačarja. Vseeno je Nizozemec najbližje podpisu z domačo ekipo, ki se za 29-letnika zanima že kar nekaj časa.

Jumbo-Visma ima že v letošnji sezoni izjemno močno ekipo, to se bo le še potrdilo z morebitnima prihodoma Van Baarleja in Jana Tratnika, ki naj bi bil tudi blizu podpisa pogodbe z moštvom.

Van Baarle je en izmed bolj vsestranskih kolesarjev v glavnini. Znal je že osvojiti marsikatero dirko, deloval je tudi kot pomočnik na Touru in drugih pomembnih dirkah za ekipo Ineos.

V letošnji sezoni se je izkazal na Dirki po Flandriji, ki jo je končal na drugem mestu, le za rojakom Mathieujem van der Poelom (Alpecin – Fenix). Lani je postal svetovni podprvak, osvojil pa je Dirko skozi Flandrijo, ki poteka nekaj dni pred flandrijskim spomenikom. Leta 2014 je dobil etapno dirko v Veliki Britaniji. Sodeloval je tudi na zadnjih treh Dirkah po Franciji, leta 2019 je svojemu kapetanu Eganu Bernalu pomagal do skupne zmage na francoski pentlji. Je tudi zelo dober kronometrist, leta 2018 je postal državni prvak.