Ruski moštveni kolega z opozorilom za Primoža Rogliča

Kolesarstvo 12. Feb 202410:46 0 komentarjev
Aleksandr Vlasov
Foto: Profimedia

Novi moštveni kolega Primoža Rogliča Aleksandr Vlasov je v pogovoru za Bici.Pro jasno nakazal, da se kljub prihodu Zasavca v ekipi Bore Hansgrohe ne bo kar tako sprijaznil z vlogo pomočnika. "Bomo videli, kako se bodo dirke razvijale," je dejal Rus.

Ruski kolesar Aleksandr Vlasov, ki za Boro Hansgrohe od leta 2022 naprej, je najboljšo uvrstitev na tritedenskih dirkah osvojil na dirki po Italiji 2021 ko je skupno zasedel četrto mesto. Leto zatem je bil na Touru peti, lani na Vuelti pa sedmi. Prepričan je, da lahko visoko poseže tudi v tem letu, pa čeprav se je bavarski zasedbi pred sezono pridružil Primož Roglič. Z jasnim ciljem: zmago na Touru.

A za 27-letnika, ki je znotraj nemške ekipe poskrbel za nekaj drame na lanski dirki po Španiji, ko se je kljub drugačnim dogovorom spustil v interni boj z zdaj že nekdanjim članom Bore Cianom Uijtdebroeksom, prihod Rogliča ne predstavlja težave za osebne ambicije.

“Videli bomo, kdo bo v boljši formi in temu se bomo prilagodili. Letos bomo šli na Tour z najboljšimi kolesarji, tako kot Visma-Lease a Bike in UAE Emirates, ki bo pripeljal celo pet kapetanov. A to ne pomeni, da bom že od prvega kilometra vlekel za Rogliča in pozabil na svojo uvrstitev v skupnem seštevku. Najprej moramo videti, kako se dirka razvija,” je Vlasov presenetil v pogovoru za Bici.Pro.

Prvi skupni test bo v Franciji

S slovenskim šampionom bo prvič sodeloval na dirki Pariz-Nica, ki se začne 3. marca. Na njej bo Roglič debitiral v dresu novega moštva. Vlasova, ki je sezono začel s tremi stopničkami na treh španskih klasikah, nadaljeval pa na dirki po Valencii, do Toura čakajo še dirka po Kataloniji, Valonska puščica, Liege-Bastogne-Liege in dirka po Dofineji, načrtovano preizkušnjo po Romandiji pa bo zelo verjetno izpustil.

“Mislim, da počasi rastem. Bolje, kot da bi imel izjemno leto, nato pa izginil. Iskreno, svojih meja še ne poznam. In zato bo dirkanje ob Rogliču prednost. Videti takšnega športnika, kako trenira in tekmuje, bo velika inspiracija. Tour pa bo odlična šola. V tem času pa bom lahko tudi sledil mojim ciljem, prvi bo Pariz-Nica. Morala mi je zrasla, tudi cilji pa so višji. Zdaj smo res ena najboljših ekip,” je še dodal Rus.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!