Nika Prevc brez tekem v Romuniji

Smučarski skoki 12. Feb 20248:53 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Smučarske skakalke po tekmah v Willingenu čaka nenačrtovan daljši premor. Po prostem zadnjem vikendu bi se morale ta konec tedna pomeriti v Rašnovu v Romuniji, a je Mednarodna smučarska zveza tekmi odpovedala.

Visoke temperature inpomanjkanje snega za pripravo skakalnice so organizatorje ženskega svetovnega pokala v Rašnovu prisilile v odpoved tekem. Romunsko prizorišče bi moralo v okviru boja za veliki kristalni globus gostiti dve posamični preizkušnji, a je Mednarodna smučarska zveza že sredi preteklega tedna na svoji spletni strani objavila status, da sta tekmi odpovedani.

Po pisanju poljskih medijev v Romuniji že dalj časa vladajo neugodne vremenske razmere, ki onemogočajo ustrezno pripravo 97-metrskega hriba v Rasnovu, saj se je živo srebro čez dan povzpelo tudi do 15 stopinj Celzija.

Naslednja postaja za smučarske skakalke bo tako Hinzenbachen v Avstriji, ki bo preizkušnji gostil 24. in 25. februarja. Do konca zime tekmovalke nato čakajo še tekme v Lahtiju in norveška turneja, ki se bo odvila v Oslu, Trondheimu ter Vikersundu.

V skupnem sesštevku svetovnega pokala sicer vodi Slovenka Nika Prevc, ki je doslej osvojila 949 točk, druga je Japonka Juki Ito (771), tretja pa Avstrijka Eva Pinkelnig (671).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!