Saga o prestopu vendarle dobila epilog

Kolesarstvo 21. Dec 202318:47 1 komentar
Foto: Profimedia

Telenovele o prestopu je zdaj res konec. Ekipa Bora-Hansgrohe je v četrtek potrdila, da je s Cianom Uijtdebroeksom in ekipo Visma-Lease a Bike dosegla sporazum o predčasni prekinitvi pogodbe. Belgijec bo tako v naslednji sezoni član nizozemske ekipe.

Nekaj ur po predstavitvi ekipe Visma – Lease a Bike je nemška ekipa sporočila, da je prišlo do dogovora med vsemi strankami in da bo pogodba sporazumno prekinjena 31. decembra 2023.

Odškodnino bo ekipi Bora-Hansgrohe plačala ena od drugih strank – bodisi Cian Uijtdebroeks bodisi Jumbo-Visma. Višina odškodnine ni znana, s prestopom se je strinjala tudi Mednarodna kolesarska zveza (UCI).

“Danes je dan mešanih občutkov. Presenečen sem bil, ko so me v kratkem času nagovorili z željo po sklenitvi dogovora. Toda znano je, da sem odprt za pogovore in ne bom oviral prestopa, če bodo pogoji pravi in bo potekal v skladu s pravili. Tako je bilo pred tremi tedni in tako je bilo tudi danes,” je povedal Ralph Denk, vodja ekipe Bora-Hansgrohe

“Veseli me, da se je prah končno polegel in da je zadeva zaključena. Sporazum kaže, da za razumno in osebno razpravo ni nikoli prepozno. Želim si, da bi ta primer za celotno kolesarsko družino ostal osamljen primer; spoštujmo pogodbe in pravila ter bodimo pošteni drug do drugega.” je sklenil Denk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje