Slovenski kolesar ima dovolj

Kolesarstvo 17. Okt 202116:22 2 komentarja
Gašper Katrašnik se po 15 letih poslavlja od kolesarstva. Foto: Adria Mobil

Slovenski kolesar Gašper Katrašnik se je pri 26 letih odločil, da konča svojo kariero. Kot je za spletno stran ekipe Adrie Mobila povedal kolesar, ki je v mlajših kategorijah obetal veliko, je kolesarstvu dal vse, kar je bilo v njegovi moči, zdaj pa je čas, da se posveti drugim rečem.

Kariero je začel v kranjski Savi, leta 2016 pa se je preselil k Adrii Mobilu v Novo mesto. V svoji karieri je zasedel 5. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu in sedmo mesto na evropskem prvenstvu kolesarjev do 23 let.

“Med največje uspehe štejem zmago na dirki Beograd-Banjaluka leta 2018, zmago v etapi CCC Toura 2018 in drugo mesto na državnem prvenstvu leta 2019. V članskih kategorijah sem dosegel 12 zmag, zame posebno mesto pa imata tudi zmagi na domačem terenu na kriteriju v Kranju v letih 2019 in 2020,” je svoje največje uspehe naštel Gorenjec.

“Vesel sem za vsa ta leta dirkanja, ko sem res užival v tem, kar sem počel. Hvaležen sem za vsa prijateljstva, poznanstva in izkušnje, ki sem jih dobil v tem času. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi kakorkoli pomagali in mi stali ob strani na tej poti. Zagotovo se bom še vrnil na kolesarske dirke, ampak v drugačni vlogi, na drugi strani ograje,” je še dejal Katrašnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje