Smrtna tišina med rivaloma, Pogačarju ni bilo do smeha (VIDEO)

Kolesarstvo 18. Jul 202318:58 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Prodimedia

Slovenski šampion Tadej Pogačar (UAE Emirates) je po etapah vedno dobro razpoložen, pripravljen je spregovoriti besedo ali dve tudi s tekmeci, se pošaliti, po usodnem kronometru, ki zanj že skoraj pomeni konec sanj o njegovi tretji zmagi na Touru, pa mu ni bilo do smeha.

Na trenažerjih, ki jih kolesarji uporabljajo po etapah, da se sprostijo mišice po hudih naporih, je na relaciji Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar vladala smrtna tišina. Danec se je brigal za sebe, enako velja za Pogačarja, ki mu ni bilo do smeha, oba pa sta bila po 22-kilometerskem sprintu v klanec premočena do kože.

“Iskreno med množico ljudi nisem niti vedel, kaj mi govorijo po radiu. Toda dobro so me vodili po trasi, zato bi se jim rad zahvalil,” je v prvem odzivu organizatorjem dejal danski zvezdnik, ki bo v rumenem že 22 dan dirke po Franciji, za en dan je zdaj prehitel Pogačarja, ki ostaja pri številki 21.

Presenetil je tudi sebe

“Počutil sem se izjemno, to je najboljša vožnja na čas moje kariere. Ponosen sem na doseženo ter etapno zmago. To je moja prva zmaga v kronometru na Touru,” je pripomnil in dodal, da ni pričakoval takšne razlike.

“Iskreno tega nisem pričakoval, presenetil sem še sebe. Nisem si mislil, da bom lahko tako hitro kolesaril. Toda Toura še ni konec, do konca je še dovolj zahtevnih etap. Borili se bomo tudi v prihodnjih dneh, komaj čakamo,” je še opozoril 26-letni Danec.

Noge kolesarjev bodo pred hudo obremenitvijo že jutri, ko jih čaka kraljevska etapa od Saint-Gervais Mont-Blanc do Courchevela(165.7km), je pa dejstvo, da je prednost Danca, sploh če vemo, kako izenačena sta bila v gorah do zdaj Pogi in Jonas, že prevelika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!