Ali je bila menjava kolesa pravilna odločitev za Tadeja Pogačarja?

Kolesarstvo 18. Jul 202318:18 2 komentarja
Tadej Pogačar Andrej Hauptman
Foto: Prodimedia

Potem ko je Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) na 22,4 kilometra dolgem kronometru zasenčil Tadeja Pogačarja (UAE Emirates), so novinarji po vožnji na čas spraševali športnega direktorja ekipe Andreja Hauptmana, če je bila menjava kolesa res pravilna odločitev ekipe.

Tadej Pogačar je odlično opravil svoje delo, za več kot minuto je prehitel tretjega Wouta vna Aerta, žal pa je bil danes brez konkurence rumeni Jonas Vingegaard, ki je slovenskega šampiona prehitel za več kot minuti in pol. V skupnem seštevku ima zdaj skoraj dve minuti naskoka (1:48).

“Tadej je odpeljal odličen kronometer, Jonas pa je bil na drugi strani fenomenalen. Lahko mu le čestitamo za današnjo predstavo, sami pa se moramo osredotočiti na jutrišnjo kraljevsko etapo,” je kronometru za RTV Slovenije dejal Hauptman.

Hauptman je potrdil, da je bila menjava pravilna odločitev

Nekdanji slovenski kolesar, ki ima zdaj pomembno funkcijo pri ekipe UAE Emirates, je dejal, da so Pogiju med samo vožnjo sporočali realno stanje. Vsi so upali, da se bo razmerje moči spremenilo na zadnjem klancu na Côte de Domancy, a se ni. Prednost vesoljca z imenom Jonas je le naraščala.

Tadej Pogačar
Foto: Prodimedia

Pomagala ni niti menjava kolesa, Pogačar je kolo za vožnjo na čas zamenjal s tistim za cestne preizkušnje, a prednost se je le povečevala.

“Vse je bilo tako, kot smo si zamislili. Pred mesecem dni smo testirali, bilo smo hitrejši na cestnim kolesom, dosegali smo višje ‘vatle’,” je povedal Hauptman in poudaril, da je bila menjava kolesa pravilna odločitev in bi se zanjo odločili še enkrat.

Najprej počitek, vse se lahko še zgodi

Pred kolesarji je zdaj najtežja etapa na Touru. Morda najtežja, vsaj po profilu. “Naša naloga je, da se čim bolj spočijemo, jutri pa moramo iti v etapo motiviran in poskušati zmagati etapo. Na Touru se lahko zgodi vse, nato pa bomo videli, če lahko storimo še kaj več,” je še dodal športni direktor ekipe UAE Emirates.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje