Tadej Pogačar za konec leta še državni podprvak v ciklokrosu

Kolesarstvo 26. Dec 202216:18
Foto: Uroš Skaza

Tadej Pogačar ni uspel ubraniti lanske stožiške zmage v ciklokrosu. V Ljubljani je bil boljši Mihael Štajnar in s tem osvojil državni naslov.

Zadnje dejanje leta 2022 je bilo za slovenske kolesarje državo prvenstvo v ciklokrosu v Ljubljani. Med drugim je nastopil tudi lanski zmagovalec stožiške preizkušnje v ciklokrosu Tadej Pogačar, ki je znova kolesaril odlično, a tokrat ni bil najboljši. Prepričljivo zmago je namreč slavil Mihael Štajnar.

Štajnar, državni prvak v olimpijskem krosu, je namreč že hitro pobegnil Pogačarju in konkurenci ter na dirki, dolgi 50 minut (in dodaten krog) zanesljivo osvojil zmago in naslov državnega prvaka. Pogačar je na koncu zasedel drugo mesto, tretje pa je osvojil Matic Kranjec Žagar. Ciklokros je na progi v Stožicah potekal že v lanski sezoni, letos pa se je prvič štel za državno prvenstvo v tej kolesarski disciplini.

“Zmaga je bila povsem zaslužena, hitro sem namreč videl, da je hitrejši od mene,” je po dirki priznal Pogačar.

24-letni Pogačar bo sezono najverjetneje začel na ‘domači’ Dirki po ZAE, spomladi pa ga čakajo številne enodnevne klasike. Glavni cilj sezone je nov naskok na zmagovalno stopničko na Elizejskih poljanah.

Komentari

Vaš komentar