UAE se ne ustavlja, Pogačar z novim super pomočnikom

Kolesarstvo 20. Sep 202210:23 0 komentarjev
Še letos tekmeca, prihodnje leto že ekipna kolega. Foto: Guliverimage

Iz arabske ekipe UAE Team Emirates, katere prvo ime je Slovenec Tadej Pogačar, so sporočili prihod nove okrepitve. Iz vrst Ineosa se v belo-rdeče-črne barve seli odlični hribolazec Adam Yates. Britanec bi lahko v naslednjih treh letih predstavljal ključnega pomočnika Pogačarja ob naskoku na najvišja mesta.

Za 30-letnega Britanca iz Buryja v Angliji bo to tretja ekipa v svetovni seriji. Po sedmih letih pri avstralskemu Mitchelton-Scottu (z različnimi imeni) je leta 2021 z visokimi cilji prestopil k britanskemu Ineosu. A v zvezdniški zasedbi je dobil malo priložnosti kot kapetan, tako da se je zdaj znova odločil za menjavo kolesarske sredine.

Adam Yates je podpisal triletno pogodbo z ekipo UAE Team Emirates, kjer bo tako ostal do konca sezone 2025. Kolesar, ki je v karieri zbral 16 profesionalnih zmag, je tako še en kamenček v mozaiku arabskega moštva, ki se želi s kapetanom in prvim obrazom ekipe prihodnje leto znova vrniti na vrh kolesarske Dirke po Franciji.

“Res sem vznemirjen ob podpisu pogodbe. V zadnjih letih sem videl rast te ekipe in ko je prišla priložnost, je nisem mogel zavrniti. Čutim, da kot kolesar prihajam v svoja zlata leta in verjamem, da bom v tem moštvu lahko pokazal svojo najboljšo verzijo. Veselim se, da bodo moji ekipni kolegi nekateri najboljši kolesarji na svetu, skupaj bomo prispevali, da bo to najboljše moštvo na svetu,” je ob podpisu pogodbe dejal Yates.

Zadovoljen pa je bil tudi direktor UAE Emirates Mauro Gianetti. “Veseli nas, da se je Adam odločil za nas. Njegove zmagovalne sposobnosti in doseganje vrhunskih rezultatov na najrazličnejših dirkah so impresivne, dokazal je, da je talent. Verjamemo, da se bo odlično vklopil v naš sistem in bo velika okrepitev prihajajočih letih.”

Po Avstrijcu Felixu Grossschartnerju, Slovencu Domnu Novaku in Belgijcu Adamu Yatesu je to še četrta velika okrepitev emiratov pred prihajajočo sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!