Fotografija razpadlega čevlja van der Poela se širi kot požar

Kolesarstvo 7. Avg 202318:50 0 komentarjev
Mathieu van der Poel
Foto: Profimedia

Nizozemski kolesarski šampion Mathieu van der Poel je v nedeljo na svetovnem prvenstvu v Glasgowu pometel s konkurenco ter upravičil pričakovanja kolesarskih poznavalcev. Iz tira ga ni vrgel niti grd padec na spolzkem cestišču, saj je kasneje z krvavimi odrgninami po celem telesu in razpadlim čevljem, ki mu je onemogočal normalno vožnjo, le povečeval prednost pred konkurenco.

Van der Poelu je odločilni napad uspel 22,5 km pred koncem, ko se je na enem od kratkih klancev z norim napadom odlepil od preostalih treh tekmecev in se odpeljal zmagi naproti.

Nekaj kilometrov kasneje je na spolzkem vozišču celo padel, a se je hitro pobral in nadaljeval.  Brez večjih težav je ciljno črto prečkal 1:37 minute pred drugim Woutom van Aertom. Takoj po padcu se je videlo, da si je ob stisku s cestiščem poškodoval kolesarski čevelj. Odtrgala se je zaponka, ki stisne stopalo, po dirki pa se je po družbenih omrežjih pojavila fotografija, ki je pokazala, da jo je ob padcu skupil tudi podplat, ki se pritrdi na pedalo. Vse skupaj na srečo nizozemskega robota, ki sliši na ime van der Poel, ni zmotilo, saj je v cilju zasledovalce razbil s skoraj dvema minutama naskoka.

Grd padec ni bil usoden:

Po zmagi na spomenikih Milano-Sanremo in Pariz-Roubaix je zdaj 28-letni kolesar ekipe Alpecin–Deceuninck postal še svetovni prvak. To mu je uspelo kot prvemu Nizozemcu po 38 letih in Joopu Zoetemelku. “Ta zmaga mi pomeni vse. To je bil eden mojih največjih ciljev v karieri. Vsaj kar se mene tiče, je moja kariera zdaj popolna. Ne morem si niti predstavljati, da bom eno leto dirkal v mavrični majici,” je organizatorjem SP dejal 28-letni Nizozemec, ki je izjemen tudi v ciklokrosu. Z bitkah z gorskim kolesom ima kar pet svetovnih naslovov.

Čevelj po padcu:

V tem delu leta po navadi na cestah ne tekmuje več, a glede na to, da ga bo zdaj krasila prelepa mavrična majica, je Nizozemec dejal, da ga bomo morda še videli. “Mogoče bom dodal še eno dirko in pokazal vsem to prekrasno majico,” se je nasmehnil izjemni novopečeni svetovni prvak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!