Velika gesta velikega kolesarja (VIDEO)

Kolesarstvo 21. Maj 202417:52 4 komentarji
Tadej Pogačar
Tadej Pogačar je takole prišel že do pete etapne zmage na Giru. Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je na 16. etapi Gira prišel že do pete etapne zmage. V zaključku je prehitel Giulia Pellizzarija in mu preprečil veliko slavje. Vseeno je poskrbel, da si bo mladi Italijan etapo zapomnil za vedno.

20-letni Giulio Pellizzari je bil na poti proti največjemu uspehu v karieri. Še kilometer pred ciljem je bil v vodstvu dirke, a Tadej Pogačar se mu je nevarno bližal. Ko ga je ujel, se je Italijan še želel držati kolesa rožnate majice, a zaman. Pogačar se je odpeljal in se veselil že pete etapne zmage na letošnjem Giru.

Po etapi je Pellizzari prišel do Pogačarja in mu športno čestital za zmago. Pogija je ob tem vprašal, ali lahko v spomin dobi njegova očala. Pogačar mu jih je dal, ob tem pa mu ponudil še rožnato majico, ki jo je nosil ob zmagi.

Pellizzari se mu je iz srca zahvaljeval, iskreno mu je povedal: “Ti si najboljši.” Kolesarja sta se objela, čeprav mu je Pogačar tik pred ciljno črto “ukradel” zmago, do zamer ni prišlo.

“Moram dati kapo dol drugouvrščenemu Pellizzariju. Tudi on bi si zaslužil zmago. Mlad fant je in enkratno je odvozil danes, zato menim, da bi lahko v tem tednu zmagal na kateri od etap,” je najprej priznal Pogačar.

“Je moj navijač in srečala sva se v Sieni leta 2019 na Strade Bianche. Že jaz sem bil takrat mladič, kaj šele on. Poslal mi je fotografijo prvi teden Gira. Ko sem videl, da mu je skoraj uspelo, sem bil nanj ponosen. Prišel je do mene in vprašal, če lahko dobi moja očala za brata. Ampak zaslužil si je tudi rožnato majico,” je o trenutku, ko je osrečil 20-letnega Italijana, razlagal slovenski as.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje