Črn dan Jumbo-Visme, na tleh tudi Vingegaard

Kolesarstvo 17. Jul 202217:11 > 17:11
Foto: REUTERS/Christian Hartmann via Guliver

Ekipa Jumbo-Visma, glavni konkurenti Tadeja Pogačarja v boju za tretjo zaporedno zmago na Dirki po Franciji, je pred zadnjim dnem premora doživela najbolj črn dan na letošnjem Touru. Ostali so brez dveh ključnih članov moštva, hkrati je padec utrpel tudi vodilni v generalni razvrstitvi Jonas Vingegaard.

Že pred nedeljsko 15. etapo letošnjega Toura je iz vrst nizozemskega moštva prišla slaba novica, tudi za slovenske ljubitelje kolesarstva. Hud padec na 5. etapi je pustil posledice, ki jim je Primož Roglič kljuboval kar deset dni, a se pred današnjo 202,5 kilometra dolgo potjo od Rodeza do Carcassonna vendarle odločil, da zaključi z nastopi in se posveti rehabilitaciji.

Nove slabe novice so za Jumbo-Vismo sledile še med 15. etapo. Nesrečno sta na cesti pristala tudi dva izvrstna pomočnika rumene majice Steven Kruijswijk in Wout Van Aert. Slednji je lahko nadaljeval, medtem ko je Nizozemec obležal na tleh in se poslovil v reševalnem vozilu.

Tukaj težav Jumbo-Visme še ni bilo konec. Nato je približno 58 kilometrov do cilja padec v glavnini utrpel še vodilni Jonas Vingegaard, ki je padel skupaj s pomočnikom Tiesjem Benootom. Oba sta uspela nadaljevati in se tudi znova vrniti v glavnino. Dancu je hitro na pomoč priskočilo tudi spremljevalno vozilo in mu zamenjalo kolo.

Ekipi nadaljujeta izenačeni

Moštvo Tadeja Pogačarja UAE Team Emirates in Jumbo-Visma Jonasa Vingegaarda torej Dirko po Franciji nadaljujeta izenačena po številu članov pri številki šest. Pogačar je že v uvodnih dveh tednih izgubil dva pomembna člana, zdaj je brez dveh pomočnikov ostal še Vingegaard. Razlika sicer ostaja velika, Slovenec za Dancem še naprej zaostaja dve minuti in 22 sekund.

Zadnji dve gorski etapi sta na sporedu v sredo in četrtek prihodnji teden. V torek se bodo kolesarji po dnevu premora ogreli še na razgibani etapi. Zadnja priložnost za pravi napad na Vingegaarda pa se Pogačarju ponuja v soboto, 23. julija, ko se bodo konkurenti pomerili še v kronometru.

Komentari

Vaš komentar