Roglič na razgibani peti etapi prvič letos v rdečem

Kolesarstvo 24. Avg 20228:18 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Miguel Oses via Guliverimage

Danes bo na sporedu peta etapa španske Vuelte. Prvič na letošnji izvedbi dirke bo rdečo majico nosil Primož Roglič, ki je dobil četrto etapo in tekmecem pobegnil na več kot deset sekund prednosti v generalni razvrstitvi.

Roglič, član ekipe Jumbo Visma, je v ponedeljek s sprintom v zadnjih tristo metrih dobil etapo od Vitoria-Gasteiza do Laguardie, s tem pa ob bonifikacijskih sekundah, ki jih je prejel pred tem na gorskih ciljih, pobegnil na več kot deset sekund naskoka v skupnem seštevku.

Skupno ima Roglič pred današnjim nadaljevanjem dirke v Baskiji 13 sekund naskoka pred moštvenim kolegom Američanom Seppom Kussom, tretji je Britanec Ethan Hayter iz ekipe Ineos Grenadiers, ki zaostaja 26 sekund.

Jumbo Visma tako nadaljuje prevlado z uvodnega dela Vuelte v severni Evropi, ko so Roglič in druščina odlično unovčili nastop in zmago v uvodni ekipni vožnji na čas v Utrechtu. Po prvi etapi je bil tako v rdečem Nizozemec Robert Gesink, po drugi njegov rojak Mike Teunissen, pred selitvijo v domovino dirke pa še Italijan Edoardo Affini.

Drugi slovenski udeleženec Vuelte Jan Polanc (UAE Team Emirates) ima pred nadaljevanjem dirke skupno 39. izhodišče z minuto in 21 sekundami zaostanka.

Danes udeležence Vuelte čaka še ena podobno zahtevna etapa kot v ponedeljek, ko je 32-letni Zasavec prevzel vodstvo. Prevoziti bodo morali 187 km med Irunom in Bilbaom, etapa pa ima tudi pet vzponov, med drugim bo 12 km pred ciljem prišel najtežji preizkus v obliki 4,6 km dolgega vzpona z naklonom 7,9% na Alto del Vivero.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!