Življenje kolesarske legende viselo na nitki, zdaj je bolje

Kolesarstvo 13. Apr 20248:11 0 komentarjev
TOUR DE FRANCE 2023 STAGE 19
FOTO: Profimedia

Belgijska kolesarska legenda Eddy Merckx je konec meseca marca prestal urgentno operacijo zaradi črevesne obstrukcije, vendar njegovo življenje ni ogroženo, je v petek zvečer na spletni strani poročal dnevnik Het Laatste Nieuws. Po uspešni operaciji se je lahko Merckx vrnil domov, kjer zdaj okreva.

Po poročanju flamskega časopisa je v noči s 26. na 27. marec žena 78-letnega Merckxa pripeljala na urgenco univerzitetne bolnišnice Jette v bližini Bruslja, potem ko se je pritoževal zaradi bolečin v črevesju.

Ob treh zjutraj so ga nato operirali zaradi črevesne obstrukcije. Zdravniki so morali odstraniti več kot meter črevesja.

Petkratni zmagovalec dirke po Franciji, ki velja za najboljšega kolesarja v zgodovini, je za Het Laatste Nieuws povedal, da je tisto noč zelo trpel. Zbudil se je v neznosnih bolečinah in žena ga je odpeljala na urgenco, kjer so takoj posredovali zdravniki.

Eddy Merckx
Merckx z monaškim princem; FOTO: Profimedia

Operacija je uspela, ni bilo zapletov, in Merckx se je po nekaj dneh v bolnišnici lahko vrnil domov, kjer počiva.

Nekdanji kolesar z vzdevkom kanibal je po tem posegu močno shujšal, a njegovo življenje ni bilo nikoli ogroženo, so še zapisali belgijski mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!