Primož Roglič brez zvezdniških okrepitev?

Kolesarstvo 13. Apr 20245:00 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia/ IMAGO

Odkar je marca postalo jasno, da Red Bull prevzema 51-odstotni lastniški delež kolesarske ekipe Bora Hansgrohe, ima njen šef Ralph Denk veliko dela. Kot je Nemec razkril v pogovoru za Global Cycling Network (GCN), se v moštvu posvečajo predvsem prihodnosti.

S prihodom Primoža Rogliča pred letošnjo sezono so se želje in cilji Bore Hansgrohe kar naenkrat močno povečali. Z Zasavcem se namreč lahko borijo za najvišja mesta tudi na največjih etapnih dirkah na svetu, tako je letos glavni cilj znamenita dirka po Franciji. Pomembno spremembo, predvsem v strukturi in financah ekipe pa je prinesel tudi lastniški delež Red Bulla, ki bi se lahko prav na Touru predstavil kot imenski sponzor, kar bi jasno videli tudi na dresih kolesarjev.

Vse, odkar se rdeči biki omenjajo v družbi Bore, se govori tudi o morebitnih nakupih novih kolesarskih zvezdnikov. Ralph Denk je za GCN razkril, da o tem zares ne razmišljajo, češ da to ni dolgoročna strategija ekipe. “Pogovarjali smo se z Remcom Evenepoelom, ki pa ima veljavno pogodbo s Soudal Quick-Stepom. Zdaj nismo več v stikih. Jasper Philipsen pa je za nas predrag,” je dejal o dveh Belgijcih, ki se ju je povezovalo z bavarsko zasedbo.

Ustvariti nove zvezdnike

Ni pa omenil njunega rojaka Wouta van Aerta, ki trenutno okreva po grdem padcu v Flandriji. Šampion ima osebno pogodbo z Red Bullom, toda očitno bo tudi specialist za klasike ostal pred vrati Bore. “Bolj kot trenutnih zvezd si želimo ustvariti nove. Mlade kolesarje, ki pri razvoju in preboju med najboljše potrebujejo še malo pomoči in časa. Imamo močno zasedbo v ekipi do 19 let, manjka pa nam ekipa do 23 let. To je za nas logični korak v letu 2025,” je še dodal Denk in dodal, da ekipa zaenkrat nima načrtov za žensko zasedbo v prihodnjih dveh letih.

Bora Hansgrohe
Foto: Profimedia

Bodo pa Nemci skušali v svojih vrstah obdržati trenutne kolesarje. Glavni cilj je zadržati zmagovalca Gira 2022 Jaija Hindleyja. Avstralcu se pogodba izteče s koncem letošnje sezone. “Dobro se pogovarjamo. Veliko smo dosegli z njim, on pa z nami. Imamo dober odnos, lepo bi bilo, če bi ostal v naši ekipi,” je zaključil Denk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!