Ko so dekleta v nogometu boljša od fantov (VIDEO)

Nogomet 13. Apr 20246:00 > 7:12 0 komentarjev
Irska dekleta
Irska nogometna reprezentanca; FOTO: Guliverimage

Nogometni svet je šokiral prizor s sredine tekme ženskih reprezentanc Republike Irske in Anglije, na kateri je članica kluba London City Lionesses Megan Campbell, ki sicer ponosno nosi dres Irske, zablestela z nebeškim metom iz avta.

Povprečnega ljubitelja nogometa zmaga Anglije z 2:0 na uvodu kvalifikacij za preboj na Euro 2025 verjetno niti ne zanima toliko kot dogodek iz drugega polčasa.

Branilka irske reprezentance je nekje na sredini igrišča izvajala avt, vzela dolg zalet, nato pa “usnje” zalučala v srce kazenskega prostora. Čez stadion Aviva v Dublinu so se razlegli zvoki velikega odobravanja in navdušenja. S takšne sorte meti je nekoč v dresu Stoke Cityja po premier ligi navduševal njen rojak Rory Delap.

Pol človek – pol katapult

Nekdanja igralka velikanov Manchester Cityja in Liverpoola, ki si kruh trenutno služi pri drugoligašu London City, je s svojimi dolgimi izmeti v šestnajstmetrski prostor Angliji povzročala nemalo težav, a so “levinje” mrežo na koncu vseeno ohranile nedotaknjeno.

Irke so očitno akcijo pridno uigravale, saj so se pri vsakem metu z avta nagnetle v kazenski prostor in iskale priložnost. Najdaljši met je Campbell uspel v 61. minuti, ko je žogo vrgla kar 38 metrov daleč!

Leta 2017, ko je obrambna igralka z zelenega otoka še igrala za City, je za klubsko Facebook stran dejala: “K sreči so moje roke kar precej raztegljive in jih lahko potisnem nekoliko bolj nazaj kot povprečen človek.” Kasneje je dejala, da ima v sebi kar nekaj nogometnega znanja in ne bi rada, da se je vsi spomnijo le po “katapultu”.

Lani je v pogovoru s trenerjem Thomasom Gronnemarkom, ki ga je Jürgen Klopp v Liverpoolu najel prav za študijo metov iz avta, povedala še to: “Da imam izjemno moč v rokah, sem dojela že pri 12. letu starosti.”

Smo naposled le našli zadevo, pri kateri je dekle v nogometu boljše od moškega?

Trening Megan Campbell pri Liverpoolu:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!