Zmagovalec Vuelte: Praznovati s Primožem je res nekaj posebnega

Kolesarstvo 16. Sep 202320:36 > 21:28 3 komentarji
Foto: Guliverimage

Letošnja izvedba kolesarske dirke po Španiji je pri koncu, zmagovalec je znan. Jutri Seppa Kussa čaka le še formalnost, mirna vožnja do Madrida. Američan je bil po koncu 20. etape presrečen, skupaj z moštvenima kolegoma Primožem Rogličem in Jonasom Vingegaardom se je pripeljal čez ciljno črto.

“Odleglo mi je,” je povedal Američan, potem ko je postalo jasno, da bo prvič slavil na eni izmed tritedenskih dirk.

Dodal je, da je današnja dirka potekala ravno tako, kot so pri ekipi Jumbo-Visma načrtovali. “Proslavljati skupno zmago z Jonasom in Primožem po zahtevnih vzponih je bilo nekaj res posebnega, še zmeraj se vsega skupaj kar težko zavedam,” je dejal Kuss. Ta bo jutri opravil le še formalnost na zadnji (21.) etapi Vuelte od hipodroma Zarzuela do glavnega španskega mesta.

Kako še izboljšati učinek?

Prvi mož ekipe Jumbo-Visme Richard Plugge je po velikem uspehu, kar trojni zmagi na kolesarski dirki po Španiji, povedal naslednje: “Neverjetno, sem izjemno ponosen in srečen, vseeno pa razmišljamo, kako zadeve še izboljšati.”

Kolesarsko dirko po Italiji je dobil Roglič, francosko pentljo Vingegaard, dirko po Španiji pa je vzel Kuss. “Cilj je bil dobiti vse tritedenske dirke, a da bi se nam to dejansko posrečilo, si nismo mislili. Gre za zgodovinski trenutek,” je dejal Plugge.

FOTO: Profimedia

“Pričakovali smo večji odpor Ayusa, bo pa v prihodnje zagotovo zelo velik tekmec, čeprav smo zaenkrat močnejši in tokrat nam je uspelo. Kaj sedaj? Naredili bomo temeljito analizo in pogledali, kaj lahko v ekipi Jumba naredimo še bolje. Do decembra bo vse bolj jasno,” je povedal direktor nizozemskega moštva.