Obupana konkurenca: Ta Roglič enostavno nikoli ne umre

Kolesarstvo 12. Mar 20238:02 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja se bliža h koncu. Pred kolesarji je še zadnja ravninska etapa, na kateri ne gre pričakovati večjih sprememb v skupnem seštevku. To pomeni, da bo prestižno enotedensko preizkušnjo še četrtič v zadnjih petih letih dobil Slovenec. In to je dejstvo, ki konkurenco malodane spravlja v obup.

Leta 2020 je na dirki dveh morij slavil Britanec Simon Yates. S tem bo očitno edini kolesar v zadnjih petih izvedbah te prestižne preizkušnje, ki ob koncu dirke na vrhu zmagovalnega odra ni poslušal Zdravljice. Potem ko je lani in predlani dirko dobil Tadej Pogačar, bo po letu 2019 najverjetneje znameniti trizob v zrak znova visoko dvignil Primož Roglič.

Ni konec, dokler ni konec

Zasavec je bil na vseh treh najpomembnejših etapah dirke brez konkurence. Z veliko mero spretnosti in taktike, a še večjo mero surove moči, je tekmece puščal za sabo in iz dneva v dan dokazoval, kdo je v letošnjem marcu gospodar italijanskih cest.

“To je bila zahtevna preizkušnja, v nekaj sekundah je bilo precej kolesarjev, vsi so napadali, na koncu pa sem zelo vesel, da nam je uspelo izvleči to zmago. Smo blizu cilju, a iz izkušenj vem, da ni konec, dokler ni konec. Čaka nas še ena etapa,” je včeraj zadovoljen po tekmi svoje misli strnil slovenski kolesarski šampion, ki pa na današnji ravninski etapi ne bi smel imeti težav z zadrževanjem 18 sekundne prednosti pred konkurenco.

Le Pogačar je močnejši od Rogliča

V teh dneh se je Rogliču še najbolj približal sotekmovalec Tadeja Pogačarja Portugalec Joao Almeida. Medtem ko Slovenec v majici Emiratov v Rogličevem slogu kraljuje na dirki Pariz-Nica, se druga violina bogate arabske ekipe v Italiji na vse pretege trudi, da bi strla odpor 33-letnega kolesarja Jumba Visme. A vsi ti napori so zaman.

“Ta Roglič res nikoli ne umre. Je najmočnejši kolesar v pelotonu, takoj za Tadejem Pogačarjem. A nisem se ga ustrašil, napadal sem in za sabo pustil kar nekaj odličnih kolesarjev. Nisem zmagal, a sem pridobil v skupni razvrstitvi. Če bomo danes pazljivi, lahko obdržimo drugo mesto v skupnem seštevku,” je po preizkušnji razmišljal Almeida, ki ima pred tretjeuvrščenim Taom Geoghegan Hartom pet sekund prednosti.

Almeida je na včerajšnji razgibani etapi napadal in napadal, a Primož Roglič je vselej našel odgovor. Foto: Guliverimages

Za Pogačarjevega ekipnega kolego sicer dirka služi kot predpriprava na Dirko po Italiji, kjer pa bo letos maja očitno glavni kandidat za skupno zmago ravno Primož Roglič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!